13/9/08

L'elegància de l'eriçó (2007)

Renée, la protagonista de la novel.la, diu que només s’ha de tenir una amiga. Una amiga meua m’ha recomanat aquest llibre i des d’aquí li dono les gràcies.
La Renée és una dona de 54 anys, portera, i que ha d’amagar la seua veritable personalitat , la seua sensibilitat i el seu interès per la filosofia, l’art, la música...I sobretot per la literatura.
La Paloma és una veïna de 12 anys que s’amaga del món i que només trobarà refugi amb la Renée. Dos persones de diferent generació i que gràcies a una tercera persona connectaran i li trobaran un sentit diferent a la vida que havien previst...I és que a la vida pot haver-hi sorpreses, pot haver-hi canvis no previstos.
La francesa Muriel Barbery ens parla d’uns personatges que fan de l’Art un ajut per seguir vivint però també de les relacions humanes, els ponts de veritat que podem establir amb les persones que ens agraden també són un estímul per il.lusionar-se...
Les reflexions de la Renée i de la Paloma ens faran gaudir de les paraules, de les idees i ens ajudaran a intentar entendre millor el món que ens envolta, als altres i, perquè no, a nosaltres mateixos.

2 comentaris:

kalidoscopi ha dit...

Bon llibre. A mi em va agradar molt.
Me'l vaig comprar per distreure'm en un vol "Barcelona-Los Angeles", ara fa un any i mig, i tot i que no havia sentit a parlar d'ell em va sorprendre agradablement.

kweilan ha dit...

Kalidoscopi: A mí també em va agradar encara que he sentit opinions negatives d'aquest llibre darrerament, en el sentit que la Renée és un personatge poc creïble, però crec que els aspectes positius de la novel.la superen en molt els negatius que pugui tenir.