13/9/08

Col.leció Històries Selecció (196...)

Hi havia quan jo era petita col.leccions de llibres de clàssics, adaptats per a nens i nenes, que van suposar una introducció fantàstica al món de la literatura. Avui parlaré de la col.lecció “Historias Selección ” de l’editorial Bruguera que , per cert, diuen que la volen tornar a editar de nou. Segurament els comprarem les persones de la meua generació, per rellegir-los de nou, per recordar els moments màgics de descobriment, per tornar a sentir tot un cúmul de sensacions que experimentàvem mentres llegíem aquells llibres per primer cop.
I quins llibres eren? Uns quants títols...La cabaña del tío Tom, Heidi, Mujercitas, David Copperfield, El detective distraído, La isla del tesoro, Robinson Crusoe, Dos años de vacaciones, La vuelta al mundo en 80 días, La historia de dos ciudades, Sissï, Ben-Hur, Las aventuras de Mark Twain, El Lago de los ensueños, Viaje a la Luna, Los tres mosqueteros...Escric els títols en castellà perquè estic parlant dels anys 60 i ja us podeu suposar que la traducció catalana no existia.
Eren part de lletra i part de “tebeo” i això feia que ens interessèsim per la història i després, com que volíem saber-ne més, ens llegíem la lletra petita també.
Noms com Mark Twain o Juli Verne van començar a ser-me familiars, companys de viatge fidels que després he tornat a llegir i rellegir...però ja no en aquella col.lecció mítica desapareguda de les nostres llibreries però , com veieu, no del meu record.