18/9/08

Anna Karenina (1877)


Quan vaig acabar la novel.la vaig tenir la sensació de què havia estat aprop de percebre la genialitat, la perfecció. No cal dir que és la meua novel.la preferida...


I per què? Per la història d’amor de l’Anna i el Vronski? Pel retrat de la societat russa de finals del s.XIX? Per l’anàlisi psicològic dels personatges? Pel seu estil lleuger i precís que fan de la lectura un plaer en sí mateix?


Doncs segurament, per tot això i més...però sobretot m’agrada aquesta novela pel personatge principal, el Levin. És un personatge que li serveix a Tolstoi per transmetre la seua idea sobre la vida i el món. I es un personatge que mentres vas llegint t’ensenya a disfrutar de la vida, a trobar-li un sentit, t’ensenya a mirar els altres d’una altra manera, et fa reflexionar sobre tu mateix...si diem que la literatura és una finestra al teu interior i un telescopi que et permet mirar més enllà, Anna Karenina és literatura, amb majúscules.

Ara fa cosa d’un mes, el diari EL PAIS va fer una enquesta a 100 escriptors on els demanava una obra que els hagués canviat la vida...i , entre les deu primeres, concretament en el lloc 6è. hi havia aquesta novel.la.
Llegiu-la...i a gaudir com mai!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo tinc ganes de llegir-la encara que crec que necesitaré un estiu de sis mesos:)

Anònim ha dit...

Doncs jo tinc un amic que la va llegir en tres dies. Jo vaig tardar més...i no et preocupis cadascú té el seu ritme.

Babunski ha dit...

Sí, realment és un clàssic. ës d'aquelles obres que només de sentir-ne parlar ja s'ha fet prou coneguda. Jo no l'he llegida (ho sento, ja em coneixes) però espero que la gent que respon a la pregunta del llibre favorit ho faci amb coneixement de causa.

A les enquestes musicals sempre apareix Pink Floyd com a grup de referència, com a clàssic o com a favorit. Però dubto que la majoria de la gent conegui alguna cançó de Pink Floyd. Si més no, més enllà de Wish You Were Here o Shine on You Crazy Diamond. Però vés, queda molt bé dir que el teu grup favorit és Pink Floyd.

Babunski ha dit...

Uf! I ara que hi caic, quin mal de cap em fotrien a mi si em demanessin una obra que m'hagués canviat la vida! No crec que cap llibre m'arribi a canviar, però si hagués de triar em quedaria amb els famosos Elements d'Euclides, Les revolcions dels orbes celestes de Copèrnic o La Història del Temps de Hawking.
Com a molt friqui tot...

Anònim ha dit...

Precisament avui he parlat del Hawking i de la seua profecia del cataclisme d'aqui a 100 anys.

Babunski ha dit...

Sí, és veritat que ho va anunciar. I això que ho digui el Hawking realment fot por, perquè a aquest sí que me'l crec.

Una ha dit...

Durante mi adolescencia los escritores rusos llenaron mis días con la fuerza de sus historias,me han hecho llorar,indignarme,reirme,son geniales.Serían los superventas de ahora no hay duda.
Saludos