13/9/08

Al sur del Sur (2003)


No llegeixo normalment llibres de viatges però Al sur del Sur de León Lasa potser farà que en llegeixi més a partir d’ara. És la narració d’un viatge a la Patagonia durant l’hivern austral l’any 2000.
El viatger –ell prefereix ser un viatger que escriu i no un escriptor que viatja- va recollint la història, els personatges, els diferents indrets a les seues pàgines...i és capaç de plenar-les també amb els seus pensaments més recòndits, el seu escepticisme sobre el món, sobre nosaltres .
Les terres àrides i desèrtiques de la Patagonia esdevenen un paisatge familiar a través dels ulls de Lasa. La gent que hi viu ens és amable o esquerpa segons el que ens explica l’autor.
I podeu pensar què té d’especial? Doncs que t’enganxa i et fa sentir ganes de saber-ne més no només d’aquells llocs i llogarets sinò també de les històries que conta i de les reflexions que Lasa va fent a mesura que va coneixent el territori.
El resultat és un llibre captivador, un llibre que et condueix a un univers on només el escriptor i el lector gaudeixen de moments de pau , tranquilitat i silenci allà on acaba el món.