5/7/13

Propostes estiuenques


 

Arriba l’estiu i tothom vol fer vacances. Els personatges que viuen a la meua biblioteca, també. Així que els faig diverses propostes per ajudar-los a triar algun lloc. Al Comte Dràcula li recomano que deixi  sense por el seu castell de Transilvània i se’n vagi al poble de Tom Sawyer, Sant Petersburg, a la vora del Mississipí. Segur que es distraurà i oblidarà les seues preocupacions sanguinàries.  A la senyoreta Bennet, d’Orgull i Prejudici, li convindrà fugir una temporadeta de l’estirada Anglaterra i estiuejar a Kenia al costat de la Isak Dinesen. A la Lisbeth Salander la persuadeixo perquè s’instal·li amb la família Buendía. Estic convençuda que agrairà la calor del Carib, després de patir aquell fred terrible a Suècia. Com que l’Ulisses i la Penélope ja estan recuperats de la seua Odissea, els aconsello unes excursions pels Alps suïssos, al costat de la petita Heidi que els farà gaudir de la natura i de la muntanya, lluny del mar que, al pobre heroi, se li va fer interminable. A la Natasha Rostova li encantarà el Londres del Sherlock Holmes, una ciutat plena de misteri i secrets. Al Christian Grey l’enviaré uns dies a la selva amb el Mowgli perquè vegi que no sempre l’helicòpter ens espera al terrat de casa. I a la Escarlata 0’Hara li parlaré de La Comarca perquè s’animi a passar unes setmanes amb el Bilbo Bolson, el Hobbit. Potser deixarà de pensar una mica en ella mateixa i en gaudirà força. A l’Atticus Finch l’enviaria a un món just i tranquil on pogués desconnectar de la seua feina... però aquest encara l’he de buscar perquè, de moment, no el trobo.

I vosaltres? Que els heu recomanat als vostres protagonistes?

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs no he pensat on enviaria els meus protagonistes, però a mi mateix m'agradaria passar uns dies a la Comarca, de banquet en banquet i totalment despreocupat, que els Hobbits no en volen cap, de problema. Per unes vacances ha de ser un lloc genial.

Elfreelang ha dit...

ben trobat el post ...dona ara mateix tinc el cap ple de cabòries però se m'acut que potser enviaria a Hans Castorp a casa meva i jo aniria al seu sanatori m'aniria molt bé un canvi d'aires ( sense tuberculosi)

Carme Rosanas ha dit...

Jo de moment m'apunto a anar amb l'Atticus... per unes quantes raons d'ordres diversos que segur que les endevinaríeu de seguida.

Ara no se m'ha acudit mai enviar els personatges de vacances... m'ho hauria de pensar una mica, eh? :)

Jordi Guerola ha dit...

Molt interessant el post, jo duria a quasi tots els protagonistes de les novel·les de Murakami a passar una setmaneta de falles (tot i que no és moment ara) potser eixirien d`eixa eterna nostàlgia indescriptible que per altra banda tant m`agrada llegir :)

Jordi Guerola ha dit...

Molt interessant el post, jo duria a quasi tots els protagonistes de les novel·les de Murakami a passar una setmaneta de falles (tot i que no és moment ara) potser eixirien d`eixa eterna nostàlgia indescriptible que per altra banda tant m`agrada llegir :)

rits ha dit...

ooooh! genial!! què benvinguts son aquests posts teus parlant de personatges i encadenant històries.

A mi tp se m'acudeixen personatges per enviar, només d'imaginar-me la Salander entre els Buendia, m'esclafo de riure.

Assumpta ha dit...

Fent-te cas, he de dir que ben aviat començarem una lectura conjunta de Tom Sawywer (amb en McAbeu) jo ja el vaig llegir fa molts anys, però ara hi tornaré, perquè ja el tenia "en espera" de la teva llista d'aquell post famós de "Classics per Sant Jordi" hehehe... recordes? ;-))

Algú s'hi apunta?

http://estemllegint.blogspot.com/