15/8/10

Índia


Com començar a parlar de l'Índia? Un país tan diferent del nostre i on la vida creix i s'escampa allà on miris.
Delhi és el primer contacte. M'impressiona estar al davant del lloc on es va fer la cremació de Gandhi. L'entorn inspira pau i tranquil·litat en mig d'una ciutat caòtica i plena de contrastos.
Ja a Jaipur, rodejada de l'olor dolça de les espècies i dels colors clars i llampants de l'ambient, tinc la sensació de sentir l'Índia més en la seua essència que no pas a la capital. Durant la visita al Fort Amber, un palau preciós, no em costa imaginar-me la vida dels maharajàs, entrant i sortint dels patis i de les habitacions, que ens parlen de luxes i capricis il.limitats.
Hi ha una imatge que és una de les que més recordo. Extenses zones agrícoles d'un verd intens amb grups de dones treballant al llarg dels 240 kilòmetres que separen Jaipur d'Agra. La diferència entre el color dels camps i els fúcsies i taronges dels saris és d'una bellesa que t'enganxa durant tot el camí. Des de l'autocar semblen flors d'un gran jardí. Sota l'estampa colorista s'endevina, però, molta lluita per tirar endavant una vida difícil i també, molta explotació.
Una altra imatge. La carretera és difícil de pair per qualsevol europeu. Pràcticament estàs a punt de xocar contínuament. Una via de doble direcció es converteix amb cinc carrils on tothom avança els altres vehicles com pot, potser pensant que l'altar a Shiva o a Ganesh, que els conductors porten als cotxes, els ajudaran en la seua conducció suïcida.
Les vistes a l'infinit des del Taj Mahal cap al riu Yamuna és un dels moments màgics del viatge. El mausoleu blanc és imponent i poca cosa pots fer a part d'admirar el monument funerari. De nou, el contrast entre el blanc immaculat de la pedra i el color dels saris em captiven i m'endinsen en l'ambient d'aquell país.
Els temples eròtics de Kajuraho em sorprenen per la cura i la imaginació dels seus arquitectes. La calor humida i enganxosa gairebé no es nota, mentre no deixo de fer fotos al conjunt que data de l'Edat Mitjana.
A la ciutat sagrada de Varanasi, presenciem el ritus d'acomiadament dels seus difunts des de les barques, plenes de turistes hindús i estrangers, que lluiten amb el desig de fer una foto a una de les tradicions més arrelades i més impactants. Emocions diverses quan estem tan a prop de la mort.

Durant el viatge, la mirada sobre el paisatge i la gent voldria fer-se més amplia i la memòria, més poderosa, per poder veure i emmagatzemar tot un univers que el viatger mira, procurant copsar més enllà d'allò que té al davant.
Ara, quan ja he tornat, només em queda la reflexió i les vivències d'un món complicat d'assimilar. A poc a poc els colors, les olors, la religiositat, el moviment incessant dels carrers, els palaus, les ciutats bigarrades aniran trobant el seu lloc i es convertiran només en records. Estic segura que difícils d'oblidar.

Com veieu ja se m'han acabat les vacances del bloc. Una abraçada de retrobament!!!



26 comentaris:

David ha dit...

Pel que sembla ha estat un viatge molt especial, oi? Ben retrobat. Kweilan!

Pep ha dit...

Espero que l'Índia t'hagi captivat tan com a mi.
No parlo molt de les vivències que vaig tenir allà, el difícil és explicar-ho i difícil també, va ser tornar al rol de vida d'aquí.
Les mirades de les criatures. l'olor , la disbauxa de la circulació,la gent, tanta diversitat de persones.La rialla del rostres, l'especial rebuda que t'ofereixen tot i no tenir res.
Et desitjo que guardis en la teva ànima tot el que hagis pogut treure d'enriquidor en un viatge tan especial en un país tan diferent.

Sergi ha dit...

Bentornada, Kweilan! M'imagino que ha hagut de ser una gran experiència, veure una realitat tan diferent a la nostra ha d'impactar. Per com ho expliques, en deus haver tornat encantada.

Ferran Porta ha dit...

Em sembla que no sabria plasmar tot allò que un viatge a l'Índia em faria sentir. És un lloc que no conec i que, honestament, no sé si vull conèixer; si ja em costa pair segons quines coses del nostre món, i em sembla que l'Índia deu ser un altre planeta!

En tot cas, benvolguda Kweilan, bentornada, content de llegir-te de nou.

Rita ha dit...

Coincideixo molt amb el que et diu el Ferran, kweilan. Sempre m'ha atret aquest país, però no sé si mai hi aniré per por a enfrontar-me a massa coses.

Celebro la teva tornada als blocs i espero que ens vagis explicant moltes coses.
Bentornada i petons, maca!

Garbí24 ha dit...

Celebro que hagin estat unes bones vacances, ara a tornar-hi!!! Ben tornada

sànset i utnoa ha dit...

Ara és com si hi haguéssim anat. Fet positiu, si tenim en compte que seria incapaç de volar tantes hores!

Una realitat tan diferent és molt difícil de saber integrar. Me n'han parlat molt, perquè un bon amic treballa a Chenay, i cada dia em sorprén més.

Bentornada!

*Sànset*

L'Espolsada llibres ha dit...

Ben trobada :)

Elfreelang ha dit...

Ben tornada i ben retrobada kweilan! no et vas trobar pas enmig de les inundacions i els forts aiguats? espero que hagi estat un viatge plaent malgrat l'estil de conducció i l'eixam de la carretera!

myself ha dit...

Ben tornada kweilan. M'ha agradat com has intentat plasmar una realitat de segur molt diferent amb tantes poques línies. M'has transmès més d'una imatge i ganes d'anar-hi!
Ens veiem per aquí!

khalina ha dit...

Veig que han estat unes bones vacances. M'encantaria anar a la India... de moment les teves paraules m'hi han transportat per uns minuts

fanal blau ha dit...

Bentornada Kweilan.
Llegeixo, tamco el ulls i provo d'imaginar. :)
Un petó de benvinguda!

Babunski ha dit...

Benvinguda de nou... ja em preocupava no tenir notícies després de les pluges d'aquella zona!

Joana ha dit...

M'ha agradat passejar amb tu , amb el teu escrit i amb els colors i olors que descrius...
Bentornada Kweilan!

Assumpta ha dit...

Has tornat plena de records que comparteixes explicant-los en la teva forma habitual, d'una manera que comences a llegir i vas "veient" el que has escrit ;-))

Ben tornada!! ;-))

Per cert, que com he vist a la barra lateral això dels Premis Bloc Catalunya, doncs t'he votat (que no sé massa com va, però he clicat i ha pujat un vot, així que ho he fet bé) :-)

viu i llegeix ha dit...

magnífica crònica del viatge!!

rits ha dit...

Bentornada!!!
Quantes emocions descrites! diuen que l'Índia mai et deixa indiferent, que és massa i que no es pot acabar de descriure perquè l'has de viure. L'has descrit d'una manera fascinant.

Jordicine ha dit...

M'he plantejat anar-hi un parell de cops, però encara no ho he fet. Veig que t'ho has passat molt bé i em fa ilu. Fins aviat, KWEILAN. Jo aquest estiu he llegit moltíssim. Poc a poc aniré parlant dels llibres, com tu suposo. Un petó i fins aviat.

Salvador ha dit...

Interessant el teu post sobre la India. Tots aquests llocs que has visitat han de ser super interessants. Nosaltres no ens acabem de decidir a fer un viatge a aquestes terres. Potser ens estem fent massa grans...
Benvinguda

Marta ha dit...

Benvinguda! Com be dius, ara et quedarà el record i les sensacions viscudes. Una abraçada

Mireia ha dit...

M'agradat molt la manera com hohas explicat. L'India és un lloc que fa temps que m'agrdaria conèixer i encara me n'has fet venir més ganes

Gabriel ha dit...

També m'ha agradat molt llegir les teves impressions. Gràcies per compartir-les i per explicar-ho tan bé!

Mireia ha dit...

No hi he anat mai, però m'agradaria.

Bon retorn Blogaire!

Bargalloneta ha dit...

ha de ser impressionant no??
jo també ja he tornat!!
ens llegim!!!
benvinguda
petons

kweilan ha dit...

David.- Gràcies!!

Pep.- Moltes gràcies també. I és cert el que dius, és difícil parlar quan arribes del viatge.

XeXu.- Gràcies, XeXu.

Ferran.- Gràcies! Mai no havia volgut anar-hi pel que dius però aquest any m'hi vaig decidir. I no me'n penedeixo.

Rita.- És un viatge diferent no hi ha dubte. Però que recomano a les ànimes viatgeres com tu.

garbi24.- Moltes gràcies.

sànset.- Gràcies! L'experiència meua com turista ha de ser diferent d'aquelles persones que viuen i treballen allà. La realitat del dia a dia s'entreveu molt dura.

L'Espolsada.- Moltes gràcies!!

Elvira.- Gràcies!! Les pluges van ser al Nord i jo ja estava arribant a casa.

myself.- Moltes gràcies!

khalina.- Moltes gràcies! A veure si hi pots anar!

fanal.- Moltes gràcies!

Babunski.- Tranquil! Ja torno a ser aquí.

Joana.- Moltes gràcies! També estic contenta de tornar.

Assumpta.- Moltes gràcies! I sí ho has fet bé :)

viu i llegeix.- Gràcies!!!

rits.- Gràcies!!! És difícil parlar de l'Índia quan arribes.

jordicine.- Moltes gràcies! Ja espero les teues crítiques de llibres perquè vaig una mica perduda i no encerto massa el que estic llegint darrerament.

Salvador.- Amb la vostra experiència crec que podeu animar-vos a fer el viatge.

Marta.- Moltes gràcies i a veure si us decidiu!

Mireia.- Moltes gràcies!

Gabriel.- Moltes gràcies!

Mireia.- Moltes gràcies!

Bargalloneta.- Moltes gràcies!!

Amb una rebuda tan fantàstica només us puc repetir les gràcies i donar-vos una abraçada a tots i a totes!!!

bajoqueta ha dit...

No he anat i no crec que vagi mai, em queden molts llocs per anar encara... quasi no he viatjat...

Però crec que tothom torna amb uns sentiments semblants als teus, me n'alegro que anés tan bé :)