24/8/10

Llibres de viatges


Darrerament m'he aficionat als llibres de viatges. Llibres personals, plens d'anècdotes, experiències personals en contacte amb societats diferents per les quals s'hi va de pas. Pobles i gents que els viatgers potser no tornaran a trobar però que deixen de vegades dins d'ells senyals o records que ja n'oblidaran.
Una mirada plena de saviesa, una conversa intranscendent parlant de temes importants, un dinar compartit amb habitants de la zona...que se'ns explica i ens arriba com si ho estiguéssim vivint.
Em plau llegir aquestes vivències viatgeres que també et fan reflexionar sobre les pròpies o que t'atansen a països que has visitat o que desitges visitar.
Sabeu que tinc el costum de preparar els viatges amb lectures. Un dels que em va agradar no és ben bé un llibre d'aquest estil a l'us sinó un volum de vivències i reflexions mentre l'autor està viatjant. És un llibre molt especial i que us recomano si us va bé aquest tipus d'escrits que no és una novel·la però que és tan apassionant com si ho fos.
Es tracta de La India de Mircea Eliade, el conegut orientalista, que a manera de cròniques ens explica aspectes desconeguts del país asiàtic. L'Índia és un país de contrastos i llegir l'Eliade ens apropa a un país immens i difícil de conèixer.

17 comentaris:

Jordi Guerola ha dit...

Me l`apunte. L´Índia és un país interessantíssim ple de contrastosi

Elfreelang ha dit...

Mircea Eliade tota una eminència en el seu camp...anotarem el títol ...gràcies kweilan!

Rita ha dit...

Jo també en prenc nota.
Gràcies, maca!

Raticulina ha dit...

Ja que recomanes a Eliade(que m´agrada)crec que podría agradar-te
Henri Michaux a Un bárbaro en Asia, ja que també explora aspectes desconeguts i molt particulars sobre l´Índia (a més de Xina, Japó i Malasia).

Clidice ha dit...

Segurament que val la pena si és de n'Eliade. S'hi pot estar d'acord o no, però segur que no et deixa indiferent la seva visió del món. :)

Joana ha dit...

En definitiva quan viatgem ens quedem amb els petits detalls i vivències i les grans construccions les oblidem o les retenim al fons de la memòria :)
També me l'apunto.gràcies K!

Bargalloneta ha dit...

És una bona alternativa preparar viatges llegint...m'agrada. Suposo que has llegit El cielo protector de'n Bowles oi ?

rits ha dit...

saps que t'he copiat la idea de llegir sobre el lloc on vas? Estic gaudint de "la meva família i altres animals",.... envidines on vaig al setembre? jejejje

Sergi ha dit...

Justament és un tipus de lectura que no m'agrada i se'm fa carregosa. A mi no m'agrada parlar massa dels meus viatges perquè trobo que avorriré. Suposo que perquè llegir o sentir massa del viatge d'algú altre també m'avorreix. Ara que, gràcies a tu, sí que he trobat el gust a llegir llibres ambientats al lloc on vaig o on vull anar, trobo que acabes coneixent molt més els llocs. Em sembla que he gaudit més Estocolm un cop tornat, repassant les localitzacions de Millennium que no pas quan era allà.

Per cert, ma mare em recomanava llegir un llibre ambientat a l'Índia que es diu Tigre Blanc i és de Aravind Adiga, no sé si l'has llegit. En paraules d'ella, si tenia poques ganes d'anar a l'Índia, ara encara en tinc menys. Suposo que vol dir que el llibre està molt bé!

Marta ha dit...

Jo també sóc de les que m'agrada llegir algun llibre o autor del lloc on aniré a visitar, sembla que et fas més la idea i prepares la sortida. A vegades també fa il.lusió fer-ho al revés per reviure a través dels altres les teves pròpies vivències.

coses2 ha dit...

Jo he llegit fa poc Ébano i per primera vegada a la vida he sentit ganes de visitar Àfrica. M'apunto el llibre que recomanes.

Mireia ha dit...

No acostummo a llegir llibres de viatges, sí que sovint recordo llibres quan vaig de vaitge al lloc on estant ambientats. No és ben bé el mateix

Jordicine ha dit...

No acostumo a llegir llibres de viatges com a tal. Per cert, avui he acabat 'L'última nit a Twister River', d'en John Irving, i és espectacular. També podríem dir que és un viatge. Un petó, KWEILAN.

Ferran Porta ha dit...

Hmmm... jo també m'apunto al carro dels qui no senten una especial predilecció pels llibres de viatges. Preferiria escriure'ls, en tot cas (ho dic de debò!)

fanal blau ha dit...

El buscaré, Kwei, i segur que no em deceb!

Gràcies de nou!

kweilan ha dit...

Estonetes.- Totalment d'acord.

Elvira.- És un llibre molt personal de records i vivències. Molt interessant.

Rita.- És un llibre que et fa conèixer el país.

Raticulina.- En prenc nota. Moltes gràcies!!!

Clídice.- Explica alguns aspectes lluny dels tòpics que coneixem i des d'una perspectiva que vaig trobar interessant.

Joana.- A veure què et sembla.

Bargalloneta.- Conec la peli, però no el llibre. Al saber la història, la novel.la em costa.

rits.- Jo també me la vaig copiar en el seu moment d'una bona amiga :)

XeXu.- Al llarg del temps recordo llocs que he volgut visitar perquè personatges de ficció hi tenien les seues aventures...i quan ho he pogut fer, m'ha agradat tb. M'apunto aquest llibre que t'ha recomanat la teua mare. A veure si el trobo. Gràcies!!

Marta.- Després també m'agrada.

coses2.- Quan feia l'apunt també pensava en Ébano o en Viatges amb Herodot que són llibres del mateix estil.

Mireia.- Jo tb ho faig. Però ara m'estic aficionant a aquest tipus de llibres que no em deien res fins fa poc.

jordicine.- Com que només m'ha agradat Una dona difícil i la darrera em va decebre molt, no he llegit aquesta que acaba de publicar. Si dius que està bé, igual m'animo.

Ferran.- Doncs tindries una lectora segura :)

fanal.- És molt curiós i interessant.

I moltes gràcies a tots i a totes. Una abraçada!!!

Núr ha dit...

El teu article m'ha fet pensar en un llibre que vaig llegir fa uns quants anys, i que em va agradar molt: Las damas de Oriente: grandes viajeras por los países árabes. Es tracta de dones europees que van viatjar als països árabs i s'hi explica què hi van trobar i què hi van fer. :)