9/6/13

Perduda (2013)


S’ha qualificat aquesta novel·la com a policíaca, però, una vegada llegida la història, no n’estic segura. Amy i Nick formen un matrimoni que s’estima i que subsisteix a la crisi com pot. El dia del seu 5è aniversari de bodes, l’Amy desapareix i tot sembla condemnar el Nick com a culpable de la desaparició de la seua esposa. És un assassí? O no ho és?
Des de l’inici no pots deixar de llegir, és molt entretinguda i a poc a poc el llibre esdevé una mirada corrosiva i escèptica sobre el món de la parella, els medis de comunicació i les relacions familiars. De com necessitem que algú ens afalagui contínuament, de com jutgem algú només pels programes de la tele o de com exigim que la parella estigui disposta a fer o a actuar com nosaltres desitgem. Amb la lectura de  Perduda fem també un viatge profund per la personalitat del Nick i l’Amy en mig d’un panorama desolador dels pobles del Missouri actual.
L’autora, Gillian Flynn (1971), crea un univers literari sorprenent i engrescador. Potser li tremola una mica el final, no perquè no sigui coherent amb la narració, sinó perquè a mi m’hagués agradat que acabés d’una altra manera. Però, de totes formes, no deixa de ser inquietant i pertorbador.

6 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs no sabria què dir-te, probablement m'interessaria més si a la dona se la carreguessin i fos de novel·la negra. Sembla interessant, però no sé fins quin punt em faria gràcia ara mateix, així que em sembla que li donaré marge, a veure si en sento parlar per algun altre lloc.

Unknown ha dit...

Es buenísima,sorprendente desde el principio hasta el final y,más bien,es manipulación sicológica,chantaje emocional y bastante sadismo.

rits ha dit...

tornen les ressenyes, tornen llibres per apuntar en una llista que només creix, i creix,...!

Assumpta ha dit...

M'ha fet gràcia això de que "a tu t'hagués agradat que acabés d'una altre manera" ;-))

Ui, el comentari de COSMO, parlant de manipulació psicològica, sadisme i tot això em fa veure que no m'agradaria massa el llibre :-P

Mira aquest post ;-)))

Elfreelang ha dit...

a mi el que m'agrada és que tornis a parlar-nos de llibres quin goig!

kweilan ha dit...

XeXu.- Et manté l'interès, no et creguis.

Cosmo.- Coincidim!

rits.- Una abraçada, rits!

Assumpta.- Si la llegeixes, ja em diràs!

Elfreelang.- Gràcies, Elfree! Una abraçada!

I moltes gràcies a tots i a totes!!!