19/9/12

El Llibre del llamp (2012)


 

 
Us atreviríeu a fer un viatge a la Lleida del segle XIII? La Lleida que va veure construir la Seu Vella i que va ser testimoni de la convivència entre les cultures cristiana, jueva i musulmana?  
Segur que si ho feu,  ho trobareu interessant.  I més quan aquest viatge el podeu realitzar endinsant-vos en una història d’assassinats de nenes hebrees que té atemorit el barri del Call de la ciutat.
 
Qui serà l’assassí? Quin paper hi tenen els secrets de l’alquímia i de la càbala? Quins motius hi ha per aquestes morts absurdes?  Preguntes que ens fem al llegir El Llibre del llamp, la darrera obra de l’autor lleidatà Quim Garcia Albero.
Pensareu que és una altra novel·la negra. I tindreu raó però a El Llibre del llamp l' acompanya un luxe de detalls i una fantàstica documentació  que el fa diferent i que fa que gaudim del relat des del principi. Misteris i enigmes amb el marc històric de la Catalunya del rei Jaume I que ens atansa a la narració i ens la fa molt real.
En algun moment pot semblar una crònica freda, acció i esdeveniments, però hi ha una sensibilitat latent al llarg de les pàgines que al final esclata en un final que no decep en absolut.

Us agradarà!

9 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

M'agradaria, crec que sí!

Sergi ha dit...

Avui escombres cap a casa, eh? Segur que t'ha agradat més perquè està situat en un ambient que coneixes bé, però no em sembla un argument gens diferents a tants altres que s'han fet, situats en altres llocs. No dubto que deu estar ben fet, però llibres d'aquests només de tant en tant.

Elfreelang ha dit...

pinta interessant.....però estic literalment colgada de feina i amb unes condicions laborals dignes del temps de la novel.la del llamp

Laura T. Marcel ha dit...

No m'acaba de convèncer. Estic d'acord amb el Xexu. I en una situació similar a la de l'Elfreelang. Així que em sembla que serà que no.

esborrall ha dit...

Té molts ingredients que em conviden a la lectura.

Jordicine ha dit...

Primera notícia d'aquest llibre. L'apunto ara mateix. Un petó, KWEILAN.

Àlex ha dit...

Kweilan, que t'he nominat a uns premis!
(fa temps que no saludo, però segueixo viva, ei!)
http://i-ara.blogspot.com/2012/10/premis.html

Maripepa Brustenga ha dit...

T'has adonat, Marta, que tot i comprar a la mateixa llibreria només hem coincidit en un llibre, que no és aquest? Començaré a buscar algun dels que tu has llegit; han de ser bons...

Maripepa Brustenga ha dit...

M'he equivocat de blog i veig que no et conec. Malgrat tot llegiré algun d'aquests llibres.