30/8/11

Assassinats a la platja






No se m’acudeix un altre títol més adient per definir el que han estat les meues lectures d’estiu. Novel.la policíaca. Des de la Camila Läckberg fins a les dues del John Verdon, Sé el que estàs pensant i No obris els ulls.
Adults traumatitzats per les seues vivències de nens, homes marcats per desgràcies horroroses, dones amargades per les experiències viscudes i finalment l’investigador victoriós que dóna satisfacció als interrogants que es plantegen.
Cadàvers, policies, pistes i personalitats perverses han ocupat les meues estones d’esbarjo davant les cales de Menorca. Un entorn tranquil i serè allunyat dels llocs on les ments assassines planegen els seus crims per a delícia dels lectors i lectores amants de la novel.la negra.
Alguns autors amb més gràcia que altres. Però allà sota el tendal, darrera de les ulleres de sol, el temps es para per uns dies mentre llegia gaudint d’allò més com maten i assassinen quants més millor.
Són lectures d’estiu. D’un estiu que ja s’acaba...

Bona tornada de vacances!!!


20 comentaris:

El porquet ha dit...

Déu n'hi do quin estiuet més mogut doncs! Sang i fetge a tort i a dret! Així segur que no t'has avorrit.

Bona tornada!

Sergi ha dit...

No acabo d'entendre per què considereu que la novel·la negra fa per l'estiu, jo solc llegir el que cau a les meves mans, en l'ordre que el cos em demana, i començaré tot just ara a gaudir dels assassinats i les investigacions policials. I la Läckberg caurà aviat, però encara sense data determinada. El que és segur, és que Paul Auster no és per l'estiu, mare de Déu...

Bentornada!

Assumpta ha dit...

Holaaaaa!! Avui mateix pensava que feia molt de temps que no escrivies!! ;-))

Jo n'he llegit dos de la Läckberg i el segon em va semblar massa bèstia (tots els flash backs de patiment, m'hi van sobrar, al final ja els llegia gairebé en diagonal perquè em feien angúnia...) el llibre podria haver estat igual sense tanta recreació, no?

Eeeeeh!! Jo he llegit JANE EYRE! Que el vas recomanar tu en una llista de VINT CLÀSSICS! :-))

Ferran Porta ha dit...

La Kweilan ha volgut compensar la calma chicha menorquina amb una mica de marxa, hehe...

Bentornada!

carina ha dit...

Doncs sí, suposo que fan per l'estiu perquè són històries que passen ràpid, que pots seguir fàcilment el fil i que són entretingudes. M'has fet tornar a recordar Menorca i ja fa un mes que he tornat, és tan impressionant aquesta illa... A mi Menorca em demana altres lectures, aquest estiu li ha tocat A peu d'escala de la Lorrie Moore i res més, he gaudit de l'illa plenament. L'any que ve més. Bentornada

Carme Rosanas ha dit...

Bona tornada de vacances!

Jo no sóc gaire amant de la novel·la negra, ni estiu ni hivern. Però aquest agost he encertat molt els llibres llegits, m'ho he passat molt bé i m'han enganxat molt tots: "Pètal carmesí, flor blanca", "1Q84" "El joc de l'àngel" i si m'ho rumio bé, de morts una pila, entre tots tres, ara, el que més l'últim.

Jordicine ha dit...

Jo he llegit tots els llibres que tenia pendents de la resta de l'any: 'El ángel perdido' (Javier Sierra), 'Vici inherent' (Thomas Pynchon), 'El traje gris' (Andrea Camilleri), 'Londres es de cartón' (Unai Elorriaga), 'El cielo es azul, la tierra blanca' (Hiromi Kawakami), 'Inocente' (Scott Turrow), 'La huella de tu ausencia' (Kim Echlin), 'Los años' (Virginia Wolf), 'Los fantasmas también se asustan' (P.D. Baccalario), 'Manual de la oscuridad' (Enrique de Hériz) i 'Ojos que no ven' (J.A. González Sainz). Els millors els de l'Unai, la Hiromi i el de l'Enrique. Ara estic amb 'Honrarás a tu padre', de Gay Talese. Treballo des d'ahir. El ritme de lectura baixarà moltíssim! Petons i fins aviat.

Elfreelang ha dit...

Hola kweilan contenta de llegir-te de nou...bentornada ! a mi la novel.la negra ni fu ni fa ho reconec...

Marta ha dit...

Crec que l'estiu li manquen encara forces dies!!!!! no s'acaba pas!!!! el que s'acaben són les vacances!!!!
Esperem els teus apunts Kweilan, els hem trobat a faltar els que hem estat de guàrdia el mes d'agost.

viu i llegeix ha dit...

sant tornem'hi!!! bon retorn

L'Espolsada llibres ha dit...

Molt ben tornada!

Mireia ha dit...

Bona tornada, Kweilan

Mireia ha dit...

M'agraden aquestes lectures d'estiu però també per l'hivern.
Ben tornada

Màgia ha dit...

Ostres tu, quin contrast entre l'escenari de les lectures i el de les vacances! Però veig que han estat prou satisfactòries, pel que dius. La Läckberg és un de les meves autores de capçalera pel que fa a la novel·la negra, n'has llegit algun de Kepler?

Bona entrada a la rutina!

kweilan ha dit...

El porquet.- Amb una novel.la policiaca, no m'avorreixo mai. Gràcies!

XeXu.- Això de la novel.la policiaca per l'estiu em ve de fa molts anys i no li sabria donar cap explicació.

Assumpta.- Doncs jo m'he llegit els cinc de la Lackberg i et diria que hi ha autors que es passen molt més. Per mi, gairebé és una autora per a tots els públics. I m'encanta que hagis gaudit amb la Jane Eyre!!!

Ferran.- Gràcies!!!

carina.- Gràcies. Coincidim en aquest gust per Menorca, una illa preciosa. M'apunto aquest llibre que nomenes. Et va agradar?

Carme.- Gràcies!!! El joc de l'àngel no l'he llegit però ja me l'han recomanat i encara que no sóc molt admiradora de Ruiz Zafón, el llegiré.

Jordicine.- Ets una màquina. Quina passada! prenc nota de les teues recomanacions. I no m'oblido de la caragolada a Lleida...a veure si ens animem tots plegats.

Elfreelang.- Gràcies. A mi m'hi va aficionar el meu pare ja fa molt temps i sempre m'ha agradat.

Marta.- Moltes gràcies!!!

viu i llegeix.- Gràcies!!!

L'Espolsada llibres.- Gràcies!!!

Mireia.- Moltes gràcies!!!

Mireia.- Abans era més militant i només les llegia a l'estiu. Ara a l'hivern, també ho faig.

Màgia.- He llegit els dos. L'hipnotista i El contracte. Estan bé els dos si bé em va agradar més la de l'hipnotista.

Una abraçada i bona setmana a tothom!!!

rits ha dit...

bentornada Kweilan!!!!

Bargalloneta ha dit...

Jo m'he decidit també per la policiaca: El silenci dels claustres, la última de la Petra Delicado! bona trama però un final decepcionant!!!!

òscar ha dit...

Com t'envejo. Tenia planificades unes vacances farcides de llibres, esport i dolce far niente i he acabat, i ben a gust, passant hores d'hospital amb ma mare.

I bé està el que bé acaba.

carina ha dit...

Kweilan, cada dia passo pel teu bloc per veure si l'actualitzes i veig que continua igual que fa tres setmanes, suposo que tot va bé. Se'm fa rar no llegir-te i ja en tinc ganes. Per cert, A peu d'escala em va encantar, potser el comentaré un dia d'aquests. Besets i una abraçada

kweilan ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris!!