12/7/11

Les amigues del vermut.


Ja fa molts anys que els diumenges em reuneixo amb unes companyes que només ens trobem per fer el vermut. Són les meues amigues de l’ídem. La barreja d’escopinyes amb olives és l’estrella i sense oblidar-nos de les patates de bossa. Hi ha dies que ja no dino o sigui que ens hi estem una bona estona. Una altra barreja , una altre vermut...fins que ja ens hem dit el que volíem o no ens hem explicat res però ens hem fet un tip de riure. El vermut, amb sifó, per suposat.
Ahir diumenge, quan tornava a casa, he pensat que per un dia –potser el próxim diumenge- podríem requerir altres assistents i que fossin partícips de la nostra complicitat.  I què més adequat que invitar al proper vermut  amics de fa molt temps. D’aquesta forma, aplegaríem experiències i aperitiu.
Així que he pensat convidar el Robinson Crusoe i el Viernes o  l’abate Faria i l’Edmundo Dantés... dos bones parelles de companys que amb la gana que passaven segur que els encantaria seure amb nosaltres i compartir tapes i avinença . Una mica car, potser, però valdria la pena.
També podríem avisar i tindríem èxit assegurat, perquè també eren del gremi de la fam a totes hores, el Tom Sawyer i el seu íntim Hucleberry Finn.
Si no hi hagués cap assassinat al bar on ens trobem cada setmana, no sé si voldrien venir el doctor Watson i el Sherlock Holmes que també eren uns bons col·legues. Els jugadors de whist potser ens abandonarien de seguida i se n’anirien a jugar a aquell joc tan perillós que es van inventar.
El Mowgli i la pantera Bagheera també ens podrien acompanyar però segurament causarien una mica d’alarma social i no sé si les patates xips els acabarien de satisfer. Tinc els meus dubtes.
Les parelles de En lloc segur, els Lang i els Morgan, de seguida s’hi trobarien bé i serien benvingudes. El Digger i el Vic de El gran mundo ja seria més complicat però els convidaríem també i intentaríem comprendre com és de difícil aquest tema de l’amistat al llarg dels anys... I no em vull deixar el Hans i el Konradin de L’amic retrobat encara que van viure uns temps molt dolents, tant de bo poguessin atansar-se a la nostra taula, que com veieu, ja la tenim preparada.
No sé si continuar perquè possiblement ens faran fora amb tants “vermutians”...en tot cas tots bons amics, i per la nostra part, la realitat superaria la ficció.
Fins diumenge!

12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Hauran d'ampliar el bar, kweilan, amb tanta colla d'amics!

Bon vermut i fins diumenge... ja no vindrà d'una més, oi? ;)

fanal blau ha dit...

Apunta-m'hi que vinc!
Com que ja serem una bona colla...et fa res si vinc amb algun personantge entranyable?

Els vermuts dels diumenge (durant uns anys el vaig fer i ara de tant en tant no m'hi sé resitir) tenen encant! El de compartir.

Que l'aperitiu de la setmana, t'acompanyi abans no arribi el vermut de diumenge...
Un petó, Kweilan!

Sergi ha dit...

Però en tot cas, que cadascú es pagui la seva part, que si heu de convidar a tota aquesta gent, us sortirà cara la broma! Sobretot si venen alguns dels que cites al principi. I efectivament, els jugadors de whist no crec que estiguessin massa pel vermut.

Elfreelang ha dit...

Quina joia de vermut compartit! amb amigues de debò i amb parelles literàries ; i En Romeu i na Julieta hi cabrien a predre el vermut amb sifó? i Hans Castorp i el seu cosí? En tirant i lo Blanc i Plaermavida?

viu i llegeix ha dit...

potser que feu el vermut aprop de la biblioteca, aixi serà més fàcil l'entrada de tots aquests convidats de luxe.... Bon vermut!!!

Quadern de mots ha dit...

Excel·lent iniciativa, encara que la taula s'hagi fet petita, la gresca i la tertúlia estan assegurades.

Mireia ha dit...

Déu n'hi do quins personatges us acompanyaran al vermut. Estareu molt entretingudes.
La paraula de verificació
comer

Casualitat?!

rits ha dit...

a mi tb m'agradaria que m'hi apuntéssis!! encara que no m'agrada el vermut (i mira que m'agradaria que m'agradés,...)

Tots seran molt benvinguts, segur!!! en Bagheera ja cuidaré jo que tingui prou amb les patates de bossa!

genial, com sempre boníssim! amb molt bon gust!

Assumpta ha dit...

Els has de convidar però no tots junts, dona!! :-)) Fes petits grupets i els aneu convidant... ho podríeu passar molt bé!! La d'experiències que en podríeu treure! La de coses que explicarien!!

Em sembla que la catosfera en ple s'apuntaria a uns vermuts com aquest... jo, si no et fa res, vindria acompanyada d'en Josep Lluís i algun personatge Dickensià, què tal en Pip? :-D

Jordicine ha dit...

M'agradar això dels vermuts amb personatges literaris, KWEILAN. M'hi apunto! Un petó i fins aviat.

L'Espolsada llibres ha dit...

Jo convidaria l'Olive Kitteridge ;P

kweilan ha dit...

Gràcies a tots i a totes. Una abraçada i bon estiu!