24/3/10

I va arribar la primavera…



I amb ella podrem agafar el llibre que portem a la bossa i potser atansar-nos al jardinets del costat de casa i llegir una estoneta. Un diumenge al matí on les hores d’hivern que hem passat tancats s’allunyin i es canviïn per les aventures dels personatges que també volen sortir de les seues pàgines i gaudir del sol com nosaltres.
Si aquest diumenge fa bo, seuré en algun banc amb la novel.la que estic llegint ara. Es titula Black and Blue de l’Ian Rankin  (1960-), un autor de novel.la negra que ha creat l’inspector de policia John Rebus, antiheroi seriós i responsable en la seua lluita contra els malèvols assassins a les terres d’Escòcia.
Va ser a Barcelona per rebre el premi Pepe Carvalho 2010. De moment, m’enganxa i crec que seguiré les investigacions d’aquest detectiu que començo a conèixer quan el seu autor ja l’ha jubilat. Si quan l’acabi  –la resolució d’una novel.la pol.liciaca per mi és fonamental-  m’agrada, continuaré amb aquest escriptor.
Sol de primavera i crims per resoldre…què més volem?

25 comentaris:

Mireia ha dit...

A veure, si t'agrada com acaba avisa, que m'interesa per poder afegir un nou autor

Marta M.Q. ha dit...

Quines ganes de fer això que dius d'anar a un parc a llegir... A mi m'agrada molt i ho acostumo a fer amb el bon temps. Jo ara estic amb El libro de la risa y el olvido de Kundera (m'encanta aquesta autor). Felicitats pel blog també ;)

La Meva Perdició ha dit...

Un bon post com aquest, que inciti a fer-ho. Que gaudeixis del llibre! ^_^

Babunski ha dit...

Sento la meva desconnexió de les últimes setmanes però la feina i la família m'ha pres molt temps.
Dissabte assegut en un banc d'un jardí vaig estar llegint "Un paseo por la historia de las funciones". Un dels llibres divulgatius sobre la història de la matemàtica més bons que he llegit mai. He descobert un parell de biografies de matemàtics molt interessant que algun dia comentaré en algun apunt.

estrip ha dit...

feliç primavera i bona lectura!

Sergi ha dit...

Hahaha, quina gràcia això de sol de primavera i crims per resoldre! Però a mi la primavera em sobra per tots cantons. Jo sóc d'anar a algun bar proper i prendre un (bon) cafè mentre llegeixo. Això si surto, és clar, que a casa es llegeix molt bé. Sembla que torna la novel·la negra, deu anar a temporades això. Ja em fixaré en aquest autor, ja que això de que passi a terres escoceses m'interessa. I els antiherois també.

Assumpta ha dit...

Dona, que a mi no m'agrada massa la primavera, però tu ens ho presentes d'una manera que sembla irresistible!! ;-))

Llàstima que després vingui l'estiu... ai!!

Doncs quan l'acabis ja ens diràs si t'ha acabat de convèncer o no, que això de resoldre crims a mi també m'agrada molt!! ;-))

Bargalloneta ha dit...

Enhorabona pel premi conjunt!!!!!

Clidice ha dit...

jo els assassinats els deixo per les vacances, que trobo que lliga més fer el dropo i un bon crim per resoldre :) no m'estranya però que si fa bo t'hi enganxis :)

Elfreelang ha dit...

Ja tinc ganes de fer això mateix que dius...i a més tinc dues possibilitats a tocar...un parc....i també la platja ( prefereixo mil cops el parc) i poder llegir tranquil.lament sota l'ombra d'un arbre....Ah en jordicine t'ha dat un premi Blogs amb vida..felicitats!

Anònim ha dit...

La primavera motiva per a realitzar tota mena d'activitats. En llegir en pot ser una!

Mireia ha dit...

Quina meravella això de seure a un parc i llegir!!

La novel.la negra ... no m'atreu, però digue'ns digue'ns què t'ha semblat!

Jordi ha dit...

Això, això, ja comentaràs què tal aquest llibre! Sempre va bé conèixer autors nous que no has llegit.

La primavera ja ha arribat a El Corte Inglés, així que endavant!! ;-)

Joana ha dit...

Estones de plaer intens...endinsar-se en aquests novel.les i gaudir d'aquest sol. Avui jo també ho he fet i demà potser hi torni :)
Bon diumenge Kweilan!

Noemí Pastor ha dit...

Primavera en Edimburgo. ¡Ummmm! No está mal.

Rita ha dit...

Un post deliciós, kweilan, i una bon suggeriment. Avui no fa gaire bo, però ahir va fer un dia genial!
Petons!

Jordi Guerola ha dit...

L`apunte!, ara estic acabant-me la novel·la islandesa "la dona de verd" i m`està agradant el gèrenre. La idea de llegir a un banquet o a un parc amb el solest és deliciosa.

Iridiai ha dit...

quines ganes de anar a passejar i llegir un bon llibre a l'ombreta d'algun arbre!

un petó,
Iridiai

Jordicine ha dit...

Jo he acabat 'La princesa de gel', que m'ha encantat! Sempre porto un llibre a sobre, com tu. Ara estic amb 'El buen ladrón' i pinta molt bé. Un petó.

kweilan ha dit...

Abans de res vull agrair al Jordicine el premi Blogs con vida 2010 que m'ha fet molta il.lusió. M'encanta el seu bloc perquè parla de dos coses que m'agraden a mi, el cinema i llibres. Sempre fa unes crítiques acurades que et donen idees sobre si et pot agradar o no. Si no coneixeu el seu bloc, us el recomano. I gràcies, Jordi!!!

kweilan ha dit...

Mireia.- M'ha agradat tota la trama però el final no m'ha acabat de convèncer al 100% tot i que reconec que no està gens malament. A l'estiu, seguiré amb aquest autor.

Marta M.Q.- Gràcies, Marta i ja ens diràs que tal és aquest del Kundera. Jo no l'he llegit.

La Meva Perdició.- Gràcies!!!

Babunski.- Esperem aquests apunts sobre els matemàtics desconeguts o perduts dins la geometria no euclidiana que a ben segur seran superinteressants.

estrip.- Igualment!

XeXu.- Sempre m'ha agradat la novel.la negra als estius i de vegades la feina ha estat meua per trobar alguna cosa de qualitat. Ara hi ha molta oferta i crec que acceptable. Apunta't aquest autor perquè el seu personatge treballa a Glasgow i a Edimburg i crec que aquest escenari et portarà records.

Assumpta.- Sóc una mica l'eterna insatisfeta amb els finals d'aquest tipus de novel.la. Crec que val la pena provar a veure què et sembla.

Bargalloneta.- El mateix et dic. Felicitats pel premi que crec que a les dos ens ha fet molta il.lusió.

Clídice.- L'altre dia ho comentava en un apunt que aquest tipus de novel.la sempre el deixo per l'estiu però amb aquest i La princesa de gel n'he fet una excepció.

Elvira.- Moltes gràcies!!!

Albert.- Totalment d'acord!

Mireia.- Avui ha fet un dia fantàstic. La novel.la no està malament però t'ha d'agradar la novel.la negra si no et pots avorrir una mica.

Jordi.- Les aventures d'aquest inspector John Rebus estan reflectides en 10 novel.les i jo només n'he llegit una, em sembla que a l'estiu en llegiré alguna més. T'enganxa bastant.

Joana.- Compartim bons moments doncs.Avui a Lleida, ha fet un dia fantàstic i convidava a prendre el sol i llegir una mica.

Noemí.- Ara mateix hi aniria.

Rita.- Gràcies, Rita!

Estonetes.- Sí que ho és i amb un llibre entretingut com el que llegeixes ara, la combinació perfecta.

Iridiai.- Benvinguda al meu bloc. Ja t'he enllaçat i t'aniré llegint.

jordicine.- Jo també l'he llegit el de la La princesa...i l'he trobat molt entretingut. Aquest del Rankin es mou en ambients més sòrdids i foscos. Però la parella de la Lackberg l'aniré seguint també. Una abraçada!!!

Ia tot i a totes, bona setmana i si en teniu bones vacances!

Pilar ha dit...

Gaudeix de l'aire lliure i de les lliures lectures, Kweilan. Penso que és la millor manera de cultivar aquest hàbit.

kweilan ha dit...

Pilar.- Moltes gràcies! Bones vacances!

Ferran Porta ha dit...

Sol de primavera, hmmm... Avui no en tenim gaire, malauradament, de sol, i el verd encara no ha fet explosió a la Hauptstadt. Espero amb delit el dia que podré tirar-me a la gespa del Tiergarten, amb un llibre a la mà (de crims o no, però que sigui bò)!

Bon post per rebre la primavera, Kweilan :-)

kweilan ha dit...

Ferran.- Això del Tiergarten és un lloc ideal per fer honors a la primavera i a la lectura. Quina sort!