11/1/09

Todo cuanto amé (2003)


Feia dies que volia fer un post sobre aquest llibre i al veure al Babelia d’aquesta setmana que li feien una entrevista a l’autora, la Siri Hustvedt (1955), m’he decidit a escriure’l.
Potser és més coneguda per ser la dona del Paul Auster que per la seua pròpia carrera literària, però, que sense ser tan mediàtica com la del seu marit, val la pena de seguir-la.
Quan vaig llegir Todo cuanto amé em va impressionar i emocionar a la vegada. És trist i ple de sentiments, uns sentiments que l’autora sap provocar-te a poc a poc. Igualment és com s’ha de gaudir d’aquesta novel.la...doncs l’escriptora ens va transmetent pàgina a pàgina una delicada sensibilitat mentres anem esbrinant la psicologia dels personatges i ens anem introduint en una trama que ens fa ser part de la història més que mai. I curiosament és una sensació que no desapareix durant alguns dies.
La Siri Hustvedt torna a l’actualitat literària perquè ha publicat la seua segona novel.la, Elegia per un americà, un llibre a partir d’uns manuscrits d’una persona que ha mort i que li serveix a la Siri per donar-nos una visió de la vida quotidiana a Nova York però impregnada d’aquells secrets que ens emportem a la tomba. Vida i mort, un contrast que també trobem a Todo cuanto amé.
Elegia per un americà es un llibre per llegir i si l'autora continua amb aquesta capacitat d’encisar tan íntima i personal crec que és un llibre a tenir en compte.

Jo me’l poso a la cua!

16 comentaris:

Jordicine ha dit...

Doncs jo també. Però és tan llarga... Una abráçada

Anònim ha dit...

Hola, EL LLIBRETER la recomanav en el seu blog fa un parell o tres de dies, l'haurem d'apuntar a la llista!
Fins aviat

òscar ha dit...

doncs a la meva cua també hi anirà.
i en aquesta, al contrari que a les del súper, sóc jo el que dóna la tanda.

petooonet!

rits ha dit...

no la coneixia, ni com a escriptora ni com a dona de.
M'apunto la primera novel·la, m'ha agradat el què has explicat

Llibreria L'Illa ha dit...

Tindré en compte la recomanació.

Rita ha dit...

Jo també me l'apunto... Gràcies!

el llibreter ha dit...

Aquesta setmana surt en català! Una novel·la esplèndida, que he recomanat moltes vegades a la llibreria i que mai, però mai, ha defraudat ningú.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

El posarem a la llista de llibres per a després dels exàmens... Ara per ara, si llegeixo alguna cosa que no siguin els apunts, és que estic llegint la llista de la compra... :-((

kweilan ha dit...

Jordicine: Entre el tronc i els Reis la llista encara s'ha fet més llarga.

Abel: Ja he entrat al llibreter i he conegut el seu bloc. Gràcies per la teua recomanació.

óscar: Sí, al menys podem triar a veure amb què continuem. Però de vegades no sabem quin llibre escollir perquè tots els acumulats estan bé...i en van publicant de nous, i ens en van recomanant altres...ahhhh

rits: Espero que t'agradi. Com diu el llibreter més avall sempre que l'ha recomanat, ha agradat.

Llibreria l'illa: Gràcies, jo vaig seguint les teues també.

Rita: Encantada de veure't per aquí i desitjo que t'agradi quan li arribi el torn.

el llibreter: Benvingut al bloc. No sabia que ara el publicaven en català.Ja era hora. Elegia per un americà surt en cast. i català.


Alex: Lo primer és lo primer. Que et vagin bé els examens i quan els acabis, ja tindràs temps per llegir.

I moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Una forta abraçada!!!

EDUARD ha dit...

Gràcies per seguir el meu blog, ja em diràs com has arribat a ell. si et serveix d'alguna cosa genial. Què sàpigues que el teu és una eina genial. Moltes gràcies, m'ajudaràs a escollir llibres dels que llegeixo al matí

kweilan ha dit...

Gràcies, Eduard i benvingut al meu bloc. Vaig arribar al teu saltant des del Babunski.

Anònim ha dit...

Hola,
em fa molta gràcia que parleu de Todo cuanto amé, el tinc pendent des que en Jordi Llavina feia Fum d´estampa a la desaperaguda Catalunya Cultura. L´autora va fer una estada a Barcelona, de la qual parlava molt bé.
gràcies per recordar-la
Imma C.

L'Espolsada llibres ha dit...

Angle editorial l'acaba de publicar en català, Allò que vaig estimar... fa molt bona pinta... gràcies pel post... em sembla que serà dels propers... i també Elegia per un americà.

kweilan ha dit...

Imma C: Benvinguda al meu bloc! Espero que t'agradi quan la llegeixis.

L'espolsada llibres: Aquest d'Elegia per un americà al menys es publica en català d'entrada perquè per la primera novel.la, han passat alguns anys. També crec que estarà molt bé. El llegirem!!!

SU ha dit...

Avergonyida confesso que no vaig passar de la pàgina 10!

Aiiiii, quin desastre!

Salut i llibres!

SU

kweilan ha dit...

Hola SU, doncs si un llibre no ens agrada, no passa res per deixar-lo. Una abraçada!!