16/6/10

Passió índia


Animada per l’apunt del XeXu, també vull comentar els preparatius del meu viatge per aquest estiu. Ja pel títol, podeu imaginar que visitaré l’Índia, el Nord concretament,  ja que diuen que és la zona millor per iniciar-se amb aquest país. A mitjans de juliol aniré a Delhi, Jaipur, Agra, Orcha, khajurhao i Varanasi i uns dies a Katmandú.
No passaré fred, ja ho sé. Però només puc moure’m per aquestes dates i ja m’he acostumat anar als llocs faci fred o calor. Estic emocionada davant d’aquest viatge que em portarà a conèixer una altra manera d’entendre la vida molt allunyada del nostre dia a dia. No sé el que em trobaré exactament malgrat parlar amb amics o amigues que ja hi han estat.
Me l’estic preparant amb un parell de guies que m’he comprat i per suposat amb lectures. He llegit El dios de las pequeñas cosas de l’Arundhati Roy y El buen partido del Vikram Seth. Estic llegint ara Passió índia del Javier Moro sobre una historia real d’amor entre un Rajà i una ballarina espanyola que sobretot ens parla del procés d’adaptació d’aquesta noieta i també de la vida dels maharajás a començaments del segle XX. M’he comprat del mateix autor El sari rojo, una mena de biografia de l’actual dirigent del país, la Sonia Maino de la família Gandhi.
Estic pendent de comprar-me també, recomanats per una amiga, Viatge a l’Ïndia de E. M. Forster, l’Índia de la Mireia Eliade i Vislumbres de la India de l’Octavio Paz.

I vosaltres, què em recomaneu també per llegir?

41 comentaris:

estrip ha dit...

la meva única recomanació és que t'ho passis bé i t'omplis d'experiències, i que tornis i ens ho expliquis.

Garbí24 ha dit...

La única cosa que et puc recomenar és que em posis dins una maleta i t'acompanyo......menjo poc i soc de bon tracte....Bon viatge!!!

Anònim ha dit...

ELS FILLS DE LA MITJANIT. SALMAN RUSHDIE ed. Proa

Una part de la història de l´Índia, que ens ajuda a entendre l´India actual.
Imma

lolita lagarto ha dit...

No et sabria recomanar cap llibre, però sí que em va agradar molt la peli "la boda del Monzón" de Mira Nair, si no l'has vist és fàcil que puguis trobar un dvd a les biblioteques..
i a gaudir del viatge, ja ens explicaràs..

Ull de cuc ha dit...

Bufa!! quin viatge t'espera!! doncs no et recomano cap llibre... et recomano un bloc, precisament, d'un amic que va estar a la Índia i parla de les seves aventures...

http://latademakla.blogspot.com/search/label/India

I res més, dir-te que segur que serà un bon viatge... la gent diu que torna canviada d'allà, diferent. Segur que a tu també et passarà :)

òscar ha dit...

Jo, seguint la corrent començada pel Joan (Garbí), et recomanaria que et compris una maleta ben i ben gran ja que entrar en Joan i a mi dins d'ella no és a l'abast de qualsevol maleta.

L'Espolsada llibres ha dit...

Kipling!

Ferma ha dit...

Jo et recomano la pel·licula; AGUA de la Directora Deepa Metha.
Ens parla d'una nena que amb nómes 8 anys es converteix en viuda i tot el que això representa.
Que vagi molt bé! a la tornada ens expliques!

Sergi ha dit...

Caram, no esperava que en faries un post! Gràcies per la menció. Aquest viatge et calia preparar-lo amb temps, i tant! Però tu el prepares a consciència amb guies i llibres. És una manera molt original i enriquidora d'informar-te. Però de tu no podíem esperar una altra cosa, saps on trobar la informació!

Com que no m'atreu especialment el país ni la cultura no et poc recomanar res sobre aquest tema, em sap greu. Com si jo et pogués recomanar a tu sobre qualsevol altre tema...!!

La Meva Perdició ha dit...

Un llibret que vaig comprar de segona mà a llibreria de vell.
“Antologia Sànscrita”(Biblioteca Bàsica Universal, any 1970) Parla dels Vedas, Brahmans, Ramayana, Bhagavad Gita, etc. ^_^ Feliç viatge per endavant.

fanal blau ha dit...

Com t'ha dit la Fe, jo només hauria afegit Kipling.
I com diu Garbí, jo et proposo, en comptes d'anar dins de la maleta (segur que jugo amb aventatge amb ell per volum...;) sóc, ben segur, molt més petitona!) jo em brindo a fer de "porteadora de maletas"!!!
Quina envejeta em fas! Sana, of course. Ja et vaig explicar un dia que era un dels meus somnis/propòsits pels quaranta...i ja n'han passat gairebé set i...
Però el temps s'estira i mai no és tard...i molt bon viatge!
Una abraçada molt gran, Kweilan!

Raticulina ha dit...

Ualaaa, quin viatge! Si no fos pel gusiluz a l´estómac de l´avió...

Com que ja t´han recomenat Kipling, jo et recomano Bilhana, un poeta sánscrit, i el seus 50 poemes de l´amor furtiu...una petita joia.

rits ha dit...

oh!!! quin gran viatge!!!!

de veritat vols que et recomanem llibres? em sembla gairebé impossible fer-ho! el que si que et puc recomanar és el blog del Francesc. Ara està donant la volta al món però l'estiu del 2008 va estar al nord de l'Índia i la ruta i les fotos que té són fantàstiques!

http://www.elrentaplats.cat/blog/

Assumpta ha dit...

Sincerament, jo no et puc recomanar res... si sempre vinc a aquí a aprendre :-))

Ja veig que el post de llibres llegits de l'any 2010 n'inclourà molts ambientats a l'India... això sí, la millor idea serà la que tindràs quan hi siguis... així doncs, com diu l'Estrip, el que et recomanem que en gaudeixis molt!! :-)

Gabriel ha dit...

Benvolgut Kweilan:
En la teva llista de lectures preparatòries de l'Índia m'agradaria recomenar-te un dels meus llibres preferits del gran Antonio Tabucchi.
En italià és diu: notturno indiano
En castellà: Nocturno hindú
Aquí tens la referència que encara es pot trobar a la casa del libro:
http://www.casadellibro.com/libro-nocturno-hindu-9-ed-/447185/2900000447630
I en català:
Nocturn a l'Índia.

Tabucchi per mi sempre és recomenable.
Una salutació!
Gabriel

sànset i utnoa ha dit...

No sé que et podria recomanar per llegir.

Ara, tinc un amic que va treballar una temporada a l'índia -a Chennai concretament- i s'està morint de ganes per tornar-hi. Segons ha explicat, val molt la pena veure-ho.

Que tinguis un bon viatge!

*Sànset*

Jordi ha dit...

No puc recomanar-te cap lectura, perquè no ho llegit res de per allà. Potser Tuareg del Vázquez Figueroa és la que més s'assembla...

Passa-t'ho molt bé!

Helena Bonals ha dit...

Viatge a l'Índia és superior a gairebé tot. Mai he disfrutat tant llegint, no sé per què.

Jordicine ha dit...

Tens una feina de por! Jo me'n vaig a Porto. Alguna recomanació literària amb la ciutat de protagonista? Un petó.

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Dels que has mencionat jo em quedo amb El déu de les petites coses, i Vislumbres de la India. Aquest últim pot ser una bona introducció abans de marxar cap allà.

I per si no tens prou recomanacions:
- Kim, Rudyard Kipling
- Siddhartha, Herman Hesse
- Espiritualidad hindú, Raimon Panikkar
- Cuentos populares de la India, A. K. Ramanujan

I per suposat les seves dues grans epopeies, però això ja són paraules majors:
- El Ramayana
- El Mahabharata

He fet vàries estades a l'Índia, si necessites qualsevol consell ja saps!

Salut!

Núr ha dit...

Ostres! Jo ara estic llegint també un llibre sobre l'Índia, tot i que la història passa molt lluny de les zones que visitaràs (a Bangalore, al sud de l'Ìndia). Es titula El vagón de las mujeres (crec que n'he vist la versió en català, també), i l'autora és Anita Nair.

Pel que fa a altres llibres, vaig llegir La Ciutat de l'Alegria, de Dominique Lapierre, perquè la pel·lícula m'havia agradat molt (ains, com m'agrada en Patrick Swayze, encara que ja no hi sigui, pobret...). Tinc mala memòria literària, però diria que em va agradar (solc tenir bona memòria per als llibres que no m'agraden gens! ;P).

Finalment, i com ja t'ha recomanat la lolita lagarto, m'afegeixo a la proposta de La boda del monzón. A mi em va agradar moltíssim i la banda sonora està molt bé. Ja sé que no és un llibre, però és una altra manera de conèixer l'Índia, no? :D

Quant a altres coses, deixa'm dir-te que cal anar amb compte amb les expectatives abans d'anar a l'Índia. Conec força gent que hi ha anat (jo crec que no estic preparada, encara) i m'han dit que no hi pots anar buscant la gran espiritualitat i coses així, perquè et pot decebre: l'espiritualitat és quelcom que es porta a dins i que cadascú viu a la seva manera. I el que també m'han dit és que si vas a l'Índia no tornaràs indiferent, que pot suposar un canvi molt fort per a tu; tot i que suposo que depèn del viatge que facis... Ains! Ja tinc ganes que ens ho expliquis!!! :D

Núr ha dit...

Ah, Kweilan! També hi ha aquest bloc: el bloc dels viatges (t'he enllaçat directament a l'etiqueta «Índia»).

Màgia ha dit...

Ostres, quina enveja! No he llegit res sobre l'Índia i només puc desitjar-te que tinguis un viatge fantàstic, ple d'experiències noves i estones precioses, i que en gaudeixis al màxim.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs jo et recomano que visquis cad a moment i que ens en col·leccionis uns quants.

Que t'ho passis molt i molt bé. No recordo ara cap llibre que et pugui servir.

Una abraçada amb sari

myself ha dit...

Quina enveja Kweilan! Aquest és un viatge que ens agradaria molt fer a la meva mare i a mi. Potser algun dia el fem :) Jo et puc recomanar cap llibre més però sí que et recomanaria que miressis algun llibre sobre l'espiritualitat hindú. Sobretot... uns ulls molt oberts! Molt bon viatge!

Elfreelang ha dit...

Quin gran viatge! no sé potser Siddharta d'Hermann Hesse....o alguna cosa del Tagore ( crec que era bengalí)

viu i llegeix ha dit...

bon viatge!

Joana ha dit...

Quina experiència Kweilan!!!
El Déu de les petites coses em va encantar.
Dilluns li ho demanaré a la meva profe de ioga, el seu marit hi viatja sovint. Algun llibre...i t'ho dic :)

Ferran Porta ha dit...

Ostres, Kweilan, em vaig llegir La passió índia farà un parell d'anys... no saps com em va agradar!! M'encanten els relats basats en vides viscudes, sobretot si són com la d'aquesta noia andalusa.

Jo no sé quina lectura recomanar-te pel viatge, però desitjo que el disfrutis a tope!

coses2 ha dit...

Quin viatge més apassionant!!
Els llibres que recordo sobre l'India, ja surten al teu post.
Et torno la pregunta: jo me'n vaig de càmping al Pirineu, què em recomanes?

kweilan ha dit...

estrip.- Gràcies!

garbi24.- Ja, ja...Gràcies!

Imma.- Gràcies. La vaig llegir fa molt temps i tens raó. Si tinc temps la rellegiré.

lolita.- No l'he vista. Procuraré trobar-la.

Ull de cuc.- Gràcies per l'adreça. Molta gent parla dels canvis quan tornes. Ja veurem.

òscar.- Tots els blocaires dins la maleta...com a mínim seria divertit.

L'Espolsada.- El vaig llegir de joveneta.Bon autor per preparar el viatge!

Ferma.- Quina pel.lícula tan bonica. La vaig veure quan la van estrenar i em va encantar.

XeXu.- M'agrada preparar els viatges perquè és una manera de conèixer més profundament quan visites el país que sigui. Fins aquest any no havia pensat visitar aquest país. Ja veurem quan torni.

La Meva Perdició.- Gràcies! A veure si el trobo.

fanal.- Ja us contaré quan torni.

Raticulina.- El buscaré perquè sembla una bona recomanació.

rits.- Gràcies per l'adreça!

Assumpta.- Moltes gràcies!

Gabriel.- Vaig anar a la llibreria -visc a Lleida- i me l'han demanat. Ja tinc ganes que arribi per llegir-lo. Gràcies!

sànset.- En general, qui coneix el país el recomanen. Tinc molta il.lusió i espero gaudir-ne.

Jordi.- Moltes gràcies!

Helena.- Estic llegint ara Passatge a l'Índia de E.M. Forster. Et refereixes a aquest?

jordicine.- Algun del Saramago. O també El crimen del Padre Amaro de Eça de Queiroz. Bon viatge!

Edu.- Moltes gràcies!El de Hesse ja l'he llegit i vaig darrere del de Pàniker a veure si el trobo.

Núr.- Aquest que dius ja el vaig llegir. Em va agradar força. A veure si puc veure la peli. Molt interessant el que dius sobre l'espiritualitat. Ja veurem el que em trobo.


Màgia.- Gràcies!

Carme.- Ho intentaré. Moltes gràcies!

myself.- No em vull perdre res. Estaré atenta!! I segur que el fareu.

Elvira.- Gràcies, Elvira!

viu i llegeix.- Gràcies!

Joana.- A mi també em va agradar i l'acabo de rellegir.

Ferran.- Gràcies! Ja l'he acabada i m'ha agradat molt.

coses2.- Potser ja els has llegit però he pensat: Les veus del Pamano, País Íntim, el de viatges de l'Espinàs, Solitud i algun del Pep Coll, per posar un autor de Ponent :)

I moltes gràcies a tots i a totes per aquestes propostes tan interessants. Una abraçada i bona setmana.

Babunski ha dit...

Mira, ja saps que jo no puc recomanar-te gran cosa. Només dir-te que si anés a l'Índia jo no deixaria de visitar la casa natal de Ramanujan, un temple de les matemàtiques. Però tranquil·la... insisteixo en què només ho faria jo segurament.

kweilan ha dit...

Babunski.- I això on està? Ha de ser interessant. Bona setmana!!!

Babunski ha dit...

Uf! No em recordo de la ciutat (o poble), ho buscaré en un llibre que tinc sobre nombres primers on vaig llegir que la seua casa natal està mig convertida en museu, a veure si hi penso.
El Ramanujan era un fiera!

Babunski ha dit...

Kumbakonam, per la zona de MAdràs.

kweilan ha dit...

Segur que és interessant però m'agafarà lluny. En una altra ocasió!!!

Marta ha dit...

Vigila amb el menjar!!!!!!!
Tot ha de ser controlat! Per no tenir sorpreses desagradables i et fastiguegi el viatge!
Crec que el Nord és una meravella.

Helena Bonals ha dit...

Sí, em refereixo a Viatge o Passatge a l'Índia.

La preimera versió és traducció de Jordi Arbonès, em sembla.

kweilan ha dit...

Gràcies, Helena! Pràcticament l'estic acabant. I m'agrada molt. La història i l'argument està bé però sobretot les reflexions que fa o que et fan fer arrel dels esdeveniments que van passant.

Marta M.Q. ha dit...

Què xulo la Índia! Tinc ganes d'anar-hi... Ja explicaràs! El de El dios de las pequeñas cosas m'han dit que està molt bé. Ens veiem per aquí!

kweilan ha dit...

Marta.- Tens raó. S'ha de vigilar molt amb l'aigua i també amb el menjar. Una abraçada!

Marta M.Q.- Un llibre fantàstic que també em va agradar molt.

Bona setmana!!!