7/11/08

Clíniques i llibres.


Per circumstàncies personals aquests dies he hagut d’estar en un hospital i he aprofitat per llegir Petita crònica d’un professor de secundària de Toni Sala i també Quatre dies de gener de Jordi Sierra i Fabra. El primer me’l va recomanar l’amic Babunski i crec que en alguns moments els que fan de professors o professores s’hi poden reconèixer encara que no sempre. El segon , una novel.la negra, que té com a protagonista un policia de la República, quatre dies abans de què entri l’exèrcit franquista a Barcelona .
A banda d’això, he pogut observar que hi ha moltes persones que llegeixen i sobre tot dones...de fet no he vist cap home llegint. I sempre em pica la curiositat per saber què llegeixen...una senyora que s’ha pres un cafe amb mi estava llegint Los guardianes del libro de Geraldine Brooks que estaria dins l’estela del Codi da Vinci, de nefasta memòria , i la cuidadora de la malalta veïna començava avui Un hombre en la oscuridad de Paul Auster i poso el títol en castellà perquè malgrat parlar en català ha preferit la traducció castellana...
Deia en un post anterior que parlaria d’aquest llibre, Un home a les fosques, que vaig acabar la setmana passada i que m’ha decebut...Així com Bogeries de Brooklin pàgina a pàgina em seduia més i més, Un home a les fosques ha anat a pitjor...Té, és just reconèixer-ho, un inici espectacular i t’enganxa fins a la meitat de la novel.la però a partir de llavors la història queda en l’aire i tot allò, que l’escriptor ens conta després, decau en el seu interès fent un conjunt narratiu, des del meu punt de vista, pobre i insuls.
Una altra noia que ha sortit un moment de la seua habitació portava a la mà Anna Karenina...i he pensat que era la que tenia el millor llibre...Tornaria a parlar-ne i l’únic que puc dir és que la lectora del llibre en qüestió m’ha fet enveja...Tot un plaer a les mans més que per llegir, per disfrutar.

Com a il.lustració poso una foto poc coneguda, la Marilin Monroe llegint Ulisses de James Joyce.

17 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

He descobert el teu blog fa molt poc. També sóc lector, tot i que últimament em costa trobar estones pels llibres. Una fase, suposo. T'aniré seguint...

Salut.

kweilan ha dit...

Hola, Ferran!
Benvingut al meu bloc!

Anònim ha dit...

hola a tots.
pues yo de novela policiaca con muerto en la guerra civil el que he encontrado hace poco es "La última fosa", de Alejandro M. Gallo, que es/era jefe de la policía local de Gijón, digo, a modo de curróculum.
em pen so que no està traduït al català.

Anònim ha dit...

ah, y otra cosa, la imagen que yo tengo de "LOS GUARDIANES DEL LIBRO" es más bien positiva: a ver quién la lee primero y pasa el comentario.

kweilan ha dit...

Llegiré aquest del Gallo a veure què tal però soc reticent a llegir los guardianes del libro. Ahir mateix a la llibreria estava en plan best seller i soc molt anti. A no ser que algú me'l recomani, aquesta història de salvaguardar un llibre sagrat, en principi, no m'atreu. I és veritat, estimat anònim, a veure qui el llegeix primer i el recomana!

Unknown ha dit...

El llibre del Toni Sala te'l vaig recomanar sense haver-me'l llegit, ja veus tu quina recomanació! Espero llegir-lo per poder opniar sobre ell, així que m'estalviaré comprar-lo. Gràcies pel préstec!

I un enllaç que he descobert que serà del teu grat: http://sobrellibres.bloc.cat/

I un altre enllaç d'un molt amic meu que és una mica friqui on et fa la competència i també recomana un llibre: http://blocs.xtec.cat/euler/2008/11/03/lescorial-les-matematiques-i-ramon-llull/

Anònim ha dit...

Jo quan veig algú llegint un llibre a la platja, a la piscina o en un hospital sempre és una persona del génere femení.Serà que ells ho fan solament en la intimitat?

kweilan ha dit...

Gràcies, Eva per aquestes adreces. M'agrada molt visitar aquests blocs literaris.

kweilan ha dit...

I quasiningú, esperem que hi hagi tants lectors com lectores...De fet, els plaers estan fets per a tots i per a totes, sense distinció.

òscar ha dit...

confesso que ni he llegit el contingut del post emocionat perquè el mateix dia set vaig fer un post amb ... aquesta foto d ela marylin. :)

google + ulyses joyce = foto!!!

el mon és un pañuel! :)

kweilan ha dit...

Doncs sí que és casualitat...i el mateix dia...aquestes coses sempre són divertides...Benvingut al bloc!

Julio ha dit...

Doncs jo soc noi y llegeixo a la platja tranquilament... (pero si, hi ha molts pocs homes que llegeixen, bueno,aixo ens fa especials doncs XD)
y una altra cosa... friki es amb ''k'' o ''qu'' o que? l'he vista de totes formes aquesta paraula..

adeu y bona nit XD ja em pasare a vere (son los 6:41 pero ja es de nit, quin rotllo)

kweilan ha dit...

Julio, benvingut!
Em sembla que la paraula friki o friqui es pot escriure de les dos maneres. Ve de la paraula anglesa "freak" que es pot traduir com estrafalari.

Mireia ha dit...

Estic acabant Els guardians del llibres i res a veure amb El Codi Da Vinci. Aprofita un rerafons històric per explicar la història dels personatges. No hi ha assasinats rituals, ni res per decobrir. A mi m'ha agradat.

pel que fa al llibre d'en Toni Sala el vaig llegir fa molt temps i el recordo poc , però em va deixar la sensació que si tots els instituts són iguals: deun'hi do.

De l'Auster fa temps que no en llegeixo res, perquè s'ha de tenir un humor molt especial per llegir-lo, no sempre tinc l'estat d'ànim adequat per llegir-lo i fa temps que no s'escau,

Mireia ha dit...

Ep,que me n'he oblidat aquest acap de setmana penjaré elpost sobre els Guardians al meubloc, per sius interesa

kweilan ha dit...

Hola, mireia!
Benvinguda al meu bloc! I tant que llegiré el teu post...si dius que els guardians...està bé, me'l llegiré també.

Mireia ha dit...

El post sobre els guardins ja està fet si t'interessa