16/2/11

Molta competència?


La Judit que està fent 3r. d’ESO ja ha fet els deures i després de sopar, a quarts de deu, se’n va a la seua habitació. A la tauleta de nit té un llibre per començar que li van regalar per Reis. L’amic retrobat (1971) de Fred Uhlman que, a més, li ha recomanat una companya que llegeix molt i que sempre l’aconsella bé. És la història de dos nois...no sap molt més, un pertany a una família jueva i l’altra, a una nazi i la narració té com a marc els anys que precedeixen a la 2a. Guerra Mundial. A la Judit li encanta la lectura, potser no tant com a la seua amiga però quan llegeix i un llibre i l’enganxa, gaudeix com la que més. Aquesta nit s’hi posarà.

Però de moment no l’agafa, primer obre el portàtil i es posa al seu Facebook, escriu uns quants  comentaris al mur, entra també al dels seus amics del curs, comenten i riuen sobre algun aspecte del que ha passat a Matemàtiques o a Anglès, com si no es veiessin en tot el dia . La Judit també té twitter i escriu diferents opinions sobre els temes més candents que jo no sé molt bé de què van, sèries de la tele, amics, actors…després torna al Facebook perquè una companya de l’equip de bàsquet ha penjat unes fotos i les vol mirar. També revisa el seu correu electrònic i li comenten que han penjat un video divertidíssim al you tube de la darrera festa d’aniversari que van celebrar fa uns dies. La comenta al mur i al twitter. No li dona gairebé temps d’entrar al Facebook de tots els que vol entrar i quan se n’adona la seua mare li està cridant l’atenció perquè ja és tard. No sé si havia d’estudiar el que tocava, el que està clar és que mira el llibre amb pena i es lamenta “Amb les ganes que tenia de llegir avui!"

20 comentaris:

fanal blau ha dit...

Crec que la Judit ha de triar entre massa estímuls; tot i així, si li agrada llegir i en té ganes, acabarà per saber dosificar el seu temps i reservar-se'n un per la lectura.
A mi "L'amic retrobat" (el vaig llegir ja fa uns anys) em va agradar molt!
Una abraçada, Kweilan.

Jordi Guerola ha dit...

Sé per experiència pròpia i diària el que costa que lligen els adolescents, tenen moltes distraccions però és cert que quan s´encerta amb el llibre gaudeixen d´allò més.
Una ressenya molt original.

El porquet ha dit...

Aiiii sembla que m'hagis retratat de cap a peus.

Carme Rosanas ha dit...

Je, je, je... m'has fet molt a gràcia, sempre hi ha algun dia que faig de Judit, jo també. I sempre... amb les ganes que tenia de llegir!

Pilar ha dit...

I ho ha fet. Ha llegit el que li abellia a cada moment.

Assumpta ha dit...

Ostres, fa cosa de quatre o cinc dies vaig fer ben bé de Judith... sense feisbuc i tuiter, però amb mails i blogs... i el cert és que tenia ganes de llegir!! :-)

Ara bé, si a la Judit això li passa massa sovint, malament...

Has fet un post que s'hauria d'imprimir i penjar a tots els Instituts... Que no es perdi la il·lusió per llegir!!

Paraula de verificació: FRASE ;-)

... ha dit...

L'entrada també m'ha recordat a mi, tot i que com opina en fanal blau, segur que la Judit, trobarà una estona per posar-se a llegir.

Anònim ha dit...

Els joves que els agrada llegir acabaran fent-ho però els que els costa qualsevol mur o endoll els serveix per deixar-ho per un altre moment. La sort que teníem nosaltres de joves és que no hi havia tantes connexions i el temps semblava més llarg i en canvi ara s'escola davant la pantalla.
Bon apunt.
Ens veurem el 26 ! )quina emoció :)
bona nit Kweilan

Sergi ha dit...

Avui el llibre s'ha deixat guanyar. Però d'aquestes collonades la Judit ja se'n cansarà, quan descobreixi que no és més feliç per tenir més amics falsos. I llavors el llibre continuarà estant allà.

Per cert, fa un temps em van recomanar aquest llibre, què tal? En parlen bé, oi?

quaderndemots ha dit...

Em sembla que tots tenim una Judit a casa. Jo el que feia era llegir el llibre primer i després fer dentenes. No sempre funciona. Jo tinc dos fills i la tàctica només m'ha funcionat amb un, però s'ho val.Fins aviat

Elfreelang ha dit...

MOlt realista ...això em passa fins i tot a mi....però crec que es pot combinar tot, per cer el llibre en qüestió em va agradar molt!

L'Espolsada llibres ha dit...

Digues a la Judit q jo el vaig llegir quan tenia la seva edat i en va obrir una finestra, vaig posar cara a la injustícia i vaig voler saber més coses. Tot li arribarà, però sobretot que tingui el llibre al costat per quan li vingui de gust obrir-lo.

Màgia ha dit...

Hi ha temps per tot, i segur que la Judith l'endemà trobarà un foradet per llegir, si no se li fa pesat i li agrada. Em sembla que tots (o la majoria), en un moment o altre, hem fet de Judith.
Bon apunt, molt original!

kweilan ha dit...

fanal.- Esperem que sigui així i que també tingui temps per llegir. A mi el llibre també em va agradar molt. Una abraçada!

Estonetes.- És que si el llibre no l'encertem, ja és més difícil que s'enganxin.

El porquet.- Hi ha temps per tot.

Carme.- És que de vegades estem massa ocupats i quan ens adonem ja deixem el llibre de banda però si el llibre ens agrada, tard o d'hora trobem temps.

Pilar.- També tens raó.

Assumpta.- Gràcies! Com ha dit la fanalet de vegades rebem massa estímuls i és difícil triar.

Adbega.- L'opinió optimista de la fanal blau s'imposa!

Anònim.- No teníem tant per triar.És cert. I ens veiem. Però anònim? Quin bloc tens?

XeXu.- Per mi és un llibre excel.lent. Una amistat a Alemanya amb el rerefons de la pujada de Hitler al poder. Està recomenat per a joves tb. però no és només per nois o noies.

quaderndemots.- Gràcies per passar pel meu bloc. Ens llegim!

Elfreelang.- Coincideixo amb tu amb la valoració del llibre.

L'Espolsada.- És un llibre molt bo. Coincideixo amb tu. I que enganxa a la lectura a la gent jove tb.

Màgia.- Segur que troba una estoneta per llegir-lo i segur que s'hi enganxa.

Gràcies pels vostres comentaris i una abraçada a tots i a totes!!

Sergi ha dit...

Així que el vegi, me l'emporto a casa.

Helena Bonals ha dit...

Amb un llibre així si no s'enganxa és que allò seu no és la lectura.

rits ha dit...

Ara, aquest llibre és lectura obligatòria a l'escola on vaig estudiar. ma germana se'l va llegir, però en canvi, a mi se'm va escapar. Potser algun dia el robi de les lleixes de ma germana.

Però molts vespres em passa com la Judit! i això que el facebook el faig servir ben poc i al twitter em resisteixo (tot i que crec que hi acabaré caient!)

kweilan ha dit...

XeXu.- Esperarem la teua ressenya.

Helena.- És veritat que un llibre així l'hauria d'enganxar més...

rits.- Es llegeix molt ràpid perquè encara que dens és curtet.

Bona setmana a tots i a totes!!!

viu i llegeix ha dit...

jo també tinc una judit a casa, i tot i que és lectora, li agrada massa teclejar.

Tonina ha dit...

Molt bona ressenya...
Es veritat que avui dia tenim tantes coses a lligar abans d'anar a dormir que a vegades la lectura et queda penjada..A mi m'ha passat...S'ha d'apendre a prioritzar, és el que jo intento inculcar als meus fills...
Fa ganes de llegir i, sobretot, que el llegesqui la meva filla.
Gràcies per la recomanació