2/11/15

El sostre d’ombra (2015)






Un viatge a Islàndia va propiciar que l'escriptor de Vilanova i la Geltrú, Juan Carlos Borrego (1967), comencés a escriure la seua darrera novel·la El sostre d'ombra. La narració se situa l'any 2008 a Reykjavik i amb la crisi dels bancs islandesos com a rerefons. Ens assabentem de la vida de l’Helga i del seu marit, el Fjalar. Una vida rutinària que no els acaba d'agradar, dels seus desigs de tenir una existència diferent, de les seues frustracions... Però de sobte, tot es capgira i el lector se sent sacsejat, la història pateix un daltabaix que ens obliga a composar de nou el relat i gairebé a tornar a començar. 

Paral·lelament hi ha la crònica d’una ossa polar i els seus dos cadells i la seua lluita per sobreviure. Una lluita que esdevindrà el símbol del patiment que suposa  la destrucció del seu hàbitat natural per culpa de l'home i de les seues nefastes actuacions.

Una prosa plena de lirisme que contrasta amb el tema dur que planteja. Un horitzó sense massa esperances si no s'hi posa remei. A què ens durà la lluita contra la naturalesa, què comportarà l'escalfament climàtic? Ens pensem que ens en sortirem sense conseqüències?
Una narració àgil, plena de canvis, que ens sorprendrà i que no ens deixarà indiferents.


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Mira, com que aniré a Islàndia l'any que ve, a veure si m'inspira! Però de moment l'argument no m'anima a llegir aquesta obra.

Elfreelang ha dit...

com sempre me l'anoto i quan pugui a veure ....gràcies per la recomanació