28/2/12

Fires




Segurament m’agradaria assistir a la fira que aquests dies es fa a Barcelona com també m’encantaria anar a les fires que del llibre es fan arreu. Però avui pensava en altres fires que potser voldria visitar i que ignoro si es fan en algun lloc o no.
Us imagineu una fira dels vostres personatges preferits? Que ens trobéssim als stands el David Copperfield o la sra de Winter amb la intenció de saludar els seus lectors i d’intercanviar impressions? O que el Pedro Páramo ens estigués esperant, descansant del seu recorregut per Comala, mentre a la parada del davant José Arcadio Buendía  ensenyaria algun dels invents que havia comprat a Melquíades? Seria fabulós assabentar-nos en primera persona de les inquietuds del jove Törless o de les fantasies de l’Alícia després de sortir del país de les meravelles, mentre aniríem passejant pels pavellons i anant de sorpresa en sorpresa.
Creieu que seria possible una fira de llocs emblemàtics? Traslladar-nos en breus instants des dels paratges de Cims borrascosos als carrers de Malmö, al Mediterrani d’Ulises o al castell d’Elsinor...?
Potser obviaria una fira de personatges menyspreables com el dictador de La fiesta del chivo, els violadors de No hi ha cel sobre Berlín o els assassins de A sang freda... No caldria aquesta, em sembla. Que es quedin als llibres.
I ja per demanar, desitjaria una fira de sentiments,  de tots els que hem descobert amb els llibres... Com si davant de cada  stand ens impregnéssim de les emocions que les novel·les ens han fet sentir. Com  la heroïna de Rebeca que enyorava tenir una capsa amb els seus millors moments i així, quan l’obrís, podria triar i tornar a gaudir el que volgués.
Però em sembla que de moment aquestes fires encara no s’han inventat.





17 comentaris:

Sergi ha dit...

Per la dels sentiments caldria un local tan gran que no sé on l'encabiríem. I el que t'anava a dir és això, com discerneixes entre personatges bons i personatges odiosos, si cadascú té els seus gustos. Home, malfactors potser sí que seria més fàcil diferenciar-los, però com evites que s'apuntin a la fira també?

Verba volant, scripta manent ha dit...

Què fascinant seria poder compartir amb els propis personatges de les novel•les una estona de la nostra vida, no? :) Els llibres ens arriben a transmetre centenars de nous sentiments i sensacions. M'ha agradat molt la idea de la fira!

Ferran Porta ha dit...

Molt bona pensada, Kweilan! I ei, que no s'hagin inventat encara no és pas un problema, ans al contrari: via lliure per impulsar-les, si més no alguna d'elles! Segur, segur que alguna te n'inventes. Hmm... una fira virtual? al blog? Apunto el pensament, només :)

Que tinguis un bon dia.

Carme Rosanas ha dit...

Quines idees més maques que tens!

Home la dels personatges... no et dic jo que algú no se la inventi algun dia... la llàstima serà que mai no podran ser reals...

La de sentiments, millor que sigui impossible... millor :)

lolita lagarto ha dit...

una idea preciosa!!
fins i tot es podria fer una fira de cada personatge perquè cadascú l'ha imaginat d'una manera diferent..
un món sempre inesgotable el de la imaginació..:)

Marta ha dit...

Doncs a mí no sé si m'agradaria! Prefereixo que la fantasia i els sentiments quedin dins de les nostres ments. Potser ens decebrien com passa a vegades veure personatges de carn i ossos en pel·lícules inspirades en novel·les.

carina ha dit...

Segur que tots seríem molt més rics i savis si es fessin aquestes fires, però sembla que en els temps que corren la literatura quedi relegada a un pla totalment secundari. La gent no vol fer l'esforç de conèixer aquests personatges, no els importen les seves històries i no volen recórrer aquests paisatges dels llibres... potser caldria que ens plantegéssim seriosament què estem fent malament... Kweilan quan trobis aquesta fira avisa'ns

Garbí24 ha dit...

Ara per ara un fira de responsabilitat i ganes de fer les coses bé aniria prou bé. Amb aquesta segur que sortirien les dels sentiments, llocs entranyables i totes les que ens agraden.

Assumpta ha dit...

Com m'agradaria que aquesta fira de personatges pogués ser real!! :-))

M'encantaria poder conèixer gran quantitat de personatges Dickensians, molts moltíssims... i a Jane Eyre... i a Poirot i Miss Marple... al Padre Brown... Harry Potter i els seus amics, a Rouletabille, a Sherlock Holmes i Watson a Auguste Dupin, Hareton Earnshaw...

A veure, quan és aquesta fira? :-))

I si la fas al teu blog, com diu en FERRAN? Podries convocar un post-festa en que tothom vingués acompanyat de dos o tres personatges! :-))

Elfreelang ha dit...

tens raó no s'han inventat...jo m'imagino parlant amb Hans Castorp....conversant amb els personatges del sanatori...Setembrini...la senyora russa... o mirant Nova York amb els ulls de Federico Lorca...o prenent una tassa de te amb la germana gran d'en Pip...ui i em deixo molts amb qui m'agradaria petar la xerrada...amb l'amic traït de la última trobada...caminar per Sinera....para taula al menjador de la família de Ramona i dir-li adéu...espiar per un forat de la paret els decadents burgesos de Vida privada...ai! quina fires!

rits ha dit...

Seria una sorpresa constant, un no parar d'estands.

Pons ha dit...

t'imagines trobar en Rincewind en persona? i en Vimes?! i fins i tot la Mort! això si que seria una bona fira!

Jordicine ha dit...

Doncs invente-la, KWEILAN. La meva presència estaria assegurada. Ja parlarem de llibres al sopar de l'abril, no? Una abraçada.

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Sí, seria magnífic que existissin fires així i que fossin permanents, no tan sols uns quants dies a l'any. El sol fet que se't hagi acudit una cosa així, ja és magnífic.

viu i llegeix ha dit...

feia dies que no sortia a passejar per el barri blogaire, i em trobao aquesta proposta de fira. En podem parlar amb el regidor del barri? potser per la festa major podem posar alguna paradeta i fer un forat per a la fantasia....

kweilan ha dit...

XeXu.- Doncs no ho sé com ho faria. Potser si no penséssim en ells, no podrien entrar.

artdeescriure.- Gràcies art...benvinguda al meu bloc!

Ferran.- Molt bona idea, que apuntada queda. Un dia d'aquests l'organitzo!!!

Carme.- Només aquells que són il.lusionants i fantàstics!!!

lolita lagarto.- Una fira infinita!!!

Marta.- Pensem en una fira on els personatges serien producte de la nostra imaginació...per això la lolita diu que seria infinita.

carina.-És tan cert el que dius que llegir el que escrius fa mal. Esperem que el món de la fantasia, de la imaginació, de les paraules no es perdi com altres valors que s'han perdut.

joan gasull.- Aniria molt bé. Tens raó!

Assumpta.- Una idea que ja li he dit al Ferran que m'he apuntat. Ja us avisaré!!

Elfreelang.- Llegir totes les possibilitats que comentes és una delícia. I com ja han dit aquí, aquesta fira podria ser infinita!!

rits.- Acabaríem esgotats però feliços!

pons.- Tothom trobaria els seus personatges preferits. Els personatges dels seus somnis i dels seus mons fantàstics.

jordicine.- Parlarem de llibres i de cine!!!

Josep Lluís.- Seria una fira pels amants de la literatura i seria fantàstica! Gràcies!

viu i llegeix.- No estaria malament demanar-ho als alcaldes. A més amb la imaginació no valen retallades.

Gràcies a tots i a totes pels vostres comentaris. Una abraçada i bona setmana!

Assumpta ha dit...

Què bé!!! :-))

Estaré ben atenta!! I tant!!