27/12/09

Llista de llibres 2009




Motivada per les llistes que han fet el XeXu o la Mireia i amb els ànims de l'Assumpta per aquesta mena d'apunts he fet la relació de llibres que he llegit aquest any. Estic a punt d'acabar el de Wallace Stegner o sigui que encara em donarà temps a agafar el proper que serà La noche de los tiempos del Muñoz Molina.
Ja veieu que hi ha llibres de tota classe i afegiria que aquest any n'he començat alguns -tres o quatre- i que de moment els he abandonat perquè des de fa poc penso que si no acabo un llibre no passa res, val més dedicar el temps de lectura a llibres que m'agradin o m'enganxin.


Coincidex aquesta entrada amb la número 100 del meu bloc!!!


Els llibres són:


Adiós, Shanghai.- Angel Wagenstein
Ahir.- Agota Kristof
Aurora Boreal.- A. Larsson
Barcelona trágica.- Andreu Martín
Chicago.- A.Al Aswani
Claus i Lucas.- A. Kristof
Ébano.- R. Kapuscinsky
El accidente.- Ismail Kadaré
El dia antes de la felicidad.- Erri de Luca
El Don apacible.- M. Shólojov
El fred modifica la trajectòria dels peixos.- Pierre Szalowski
El hospital de la transfiguración.- Stanislaw Lew
El llibre de les punxes.- Josep R. Correal
El martillo azul.- Ross Mc Donald
El rei del món.- Salvador Macip
El violoncel•lista de Sarajevo.- Steven Galloway
El xinès.- Henning Mankell
Elegia per un americà.- Siri Hustvedt
Els Buddenbrook.- Thomas Mann
En lloc segur.- Wallace Stegner
Frankie Addams.- Carson Mc Cullers
Historia de un matrimonio.- Andrew S. Greer
Jardí vora el mar.- Mercè Rodoreda
L’escriptura secreta.- Sebastian Barry
L’estranya desaparició d’Esme Lennox.- Maggie O’Farrell
L’home inquiet.- H. Mankell
L’informe de Brodeck.- Philippe Claudel
La campana de cristal.- Sylvia Plath
La casa de la mezquita.- K. Abdolah
La filla de l’optimista.- Eudora Welty
La fortalesa assetjada.- Qian Zhonshu
La niña del faro.- Jeanette Winterson
La reina al palau dels corrents d’aire.- S. Larsson
La societat literaria i de pastís de pela de patata de Guernsey.- Mary Ann Shaffer
La solitud dels nombres primers.- Paolo Giordano
La tendresa dels llops.-Stef Penney
La zona.- Serguei Dovlàtov
Las caras del tigre.- Alfonso Mateo-Sagasta
Les germanes Grimes.- Richard Yates
Línies de falla.- Nancy Huston
Mamá.- Joyce Carol Oates
Mendel el de los libros.- Stefan Zweig
Mort a Istambul.- Petros Markaris
Némesi.- Jo Nesbo
Olor de colònia.- Sílvia Alcàntara
Perfil asesino.- John Connolly
Petons de diumenge.- Sílvia Soler
Segundo matrimonio.- Philip Lopate
Sorgo Rojo.- Mo Yan
T de Trampa.- Sue Grafton
Ulls verds.- Marc Pallarés
Una cosa per explicar-vos.- Hanif Kureishi
Una lectora poc corrent.- Alan Bennett
Una tempesta.- Imma Monsó

42 comentaris:

Raticulina ha dit...

Jo també faig la llista cada any, i incorporo els llibres nous al meu llistat excel que comprèn tota la meva biblioteca. Va ser una feinada però ara em va molt bé per saber quins llibres tinc (son molts anys comprant llibres...)
De la teva llista n´he llegit 8 i tots m´han agradat, especialment els de la Kristof, Penney i Plath.

Salut pel nou any.

Ferran Porta ha dit...

Aaahrggg!, aquesta llista és real? No l'has inflada? Mare meva, i encara tens temps d'escriure i llegir-nos! Admiració profunda, t'ho dic de debò!

estrip ha dit...

la meva admiració també!
Per molts anys! Bon any 2010 i pe molts llibres!

Carme Rosanas ha dit...

Admiració profundíssima...

Jo he coincidit amb tu en 7 llibres només!

Bon any 2010!

Jordi ha dit...

Caram, caram! Quants llibres, i jo que pensava que en llegia un munt! Bé, demà (crec) publicaré la meva... on n'hi ha algun que has recomanat aquest any. Ah!! Dissabte vaig anar a la bibioteca i vaig agafar el de "Trens rigorosament vigilats". El tinc pendent després del que acabo de començar. Sempre els agafo de dos en dos...

Assumpta ha dit...

Ualaaaaaaaaaaa :-)))

Ostres, no sabeu què bé m'ho passo amb aquests posts... per mi són com un estímul que em fa recuperar una de les aficions que jo més tenia (i que havia perdut bastant) que és llegir!!

Ja aquest any he llegit amb regularitat, cosa que dec al post de l'any passat d'en XeXu... també he anat passant per aquí sempre que feies una ressenya perquè, volgués llegir el llibre en qüestió o no, la teva forma de parlar, en general, de la lectura, és una passada i encomana entusiasme! :-))

També durant l'any m'he enganxat al blog de la Mireia i també m'encanta la seva forma tan personal de comentar els llibres! :-))

Si no m'he descomptat, n'has llegit CINQUANTA QUATRE!!! Això queda lluny que qualsevol expectativa meva jajaja però és admirable :-)

Coincidim amb el de la Societat Literària i de Pastís de Pela de Patata de Guernsey (que no sabem si a en XeXu li podria agradar o no jajaja)

Ara buscaré la teva ressenya d'algun dels llibres que menciones, per recordar què em van semblar perquè s'apropa Reis i jo vull llibres, llibres!! :-))

Ah!! i has ordenat els teus per ordre alfabètic! Molt bo per ajudar a trobar-los! ;-)

La Mireia ho ha fet posant estrelles segons li han agradat i trobo que també està molt bé! :-)

Ai! què bonica és la catosfera jejeje ;-)

Anònim ha dit...

avui pensava en el teu regalet i crec que amb aquest apunt em facilites una mica la feina... si finalment decideixo fer el que tinc pensat perquè acostumo a canviar d'opinió sovint...

... i potser això també és una pista :)

blogaire* invisible*

Anabel ha dit...

Jo n'he llegit uns quants però no tants...

Mai he fet una llista d'aquestes, és una bona idea per a saber quins llibres has llegit i els que tens. Però sóc una mandrossa. He d'ordenar la meva llibreria i només de pensar-ho en torno boja.

Petons,

Anabel, la Cuentista

Sergi ha dit...

Ni un, Kweilan, ni un que hagi llegit... 54 llibres diuen per aquí i jo no n'he llegit cap. Però em deixes més tranquil, ja que alguns podria llegir-los o els llegiré aviat, fins i tot en tinc algun aquí a casa ja, i pel que sempre comentes pensava que tindries un altre tipus de lectures.

T'he de felicitar i mostrar la meva admiració com han fet altres companys, la teva llista és impressionant. I bé, estic content que t'hagis animat a fer-la, ho trobo un exercici maco.

Jo vaig oferir comentaris extres a qui en volgués, espero que no et molesti que et pregunti per un llibre i si et ve de gust em contestes. Què tal el de la Soledat dels números primers? És que me l'han ofert per deixar-me'l i de moment ha dit que no perquè en tinc molts. Però m'encurioseix. De què va? Està bé?

Elfreelang ha dit...

Quants llibres llegits! i quina enveja! a mi m'agrada molt llegir però mentre dura el curs he d'estar llegint i rellegint, quan no estudiant i repassant i no em dona temps..i només puc llegir a les vacances....Gràcies a tu em vaig llegir dos llibres de la Kristof i els dos em van agradar molt! I FELICITATS PEL POST NÚMERO 100!!!

Salvador Macip ha dit...

Caram,una llista impressionant (per qualitat i quantitat). I el top 10? Ara has de dir quin t'ha agradat més, no ens pots deixar així! Ah, i felicitats pel centenari.

Assumpta ha dit...

Ostres!!! és veritat... que se m'havia passat!!

FELICITATS PEL CENT!! :-))

Rita ha dit...

Coincidim en alguns... :-)

Felicitas pels 100 apunts!!!!!
Petons!

Mireia ha dit...

54 (l’Assumpta ja els ha comptat) surt més d’un llibre per setmana! M’adhereixo a l’admiració generalitzada. Abans de res més felicitats pels 100.
De tots aquests que tens aquí només n’he llegit 5 i ahir vaig començar el 6è: Una tempesta. No crec que l’acabi abans de final d’any, però com que estic de vacances no se sap mai.

fanal blau ha dit...

Deunidó, Kweilan!
D'això se'n diu passió lectora!

Jo vull agraïr-te que hagis compartit les teves lectures, n'he llegit uns quants dels que has recomanat, però ni de lluny arribo...

Felicitats pels 100, i ja veus que per aquí continuarem venint a veure't i ens deixarem encomanar de les teves lectures.

Una abraçada!

Mireia ha dit...

I jo que pensava que llegia molt!!!!!

Veig que coincidim en 9 lectures. Entre elles hi ha tres de les que més m'han AGRADAT de tot el 2009: LA ZONA (moooolt bona, imprescindible!!!), ULLS VERDS (molt ben escrita, tinc una passió especial per aquesta novel.la, ja ho saps) i AHIR (breu i profunda, lllegiré més coses de la seva autora)

Petons i felicitats pels 100

kweilan ha dit...

Moltes gràcies a tots per aquests comentaris que sempre trobo molt i molt generosos. Els llibres que més m'han agradat -alguns són recomanació vostra- els he comentat al bloc encara que n'hi ha molts que també ho han fet i no n'he escrit un apunt perquè ja se n'havia parlat molt a la xarxa.Però si hagués de recomanar-ne un i només un de la meua llista, aquest seria El Don apacible.

Raticulina: Gràcies i bon any també per tu. He començat a fer llistat de llibres llegits des de l'any passat que ho vaig veure en alguns blocs. Fa temps ho vaig intentar i fins i tot feia una petita fitxa de cada, però me'n vaig cansar. Els de la Kristof i la Plath també em van agradar molt.
Una abraçada!

Ferran: Gràcies però li dedico molt temps a la lectura perquè sempre m'ha agradat i no sé passar un dia sense llegir una mica.

estrip: Gràcies! Bon any també per tu!

Carme: Bon any 2010 ple d'aquests dibuixos tan bonics i que ens fan gaudir especialment. Una abraçada!

Jordi: Ja em diràs què et sembla. Miraré la teua llista a veure en quins coincidim i si en recomanes algun especialment, per tenir-lo en compte.

Assumpta: Ets única encomanant entusiasme. Una abraçada molt forta i ja em diràs quins llibres t'han portat els Reis. Bon any!

Anònim: Quina pista més difícil!! Bon any també per tu. He fet diverses lectures dels blocs participants i en tinc dos o tres agullats. O sigui que crec que estic a punt de descobrir-te. O potser no.

Anabel: Sí que fa mandra sí...sobretot quan se'ns van acumulant i ja no sabem com posar-los al prestatge. Molt bon any, Anabel!!

XeXu: Gràcies pel comentari i segur que en trobaràs més d'un en què coincidim. Aquest llibre dels nombres primers no em va agradar gaire i no sé com ha tingut tant èxit. Planteja una situació interessant sobre dos persones diferents a causa d'uns traumes personals i com es van relacionant al llarg de la seua infantesa i joventut però la idea primera decau i el desenllaç no em va agradar fins i tot en alguns moments em va avorrir. A mi també me'l van deixar i amb molt bones recomanacions.Que tinguis un bon any!!

Elvira: Moltes gràcies i què bé que ara tens vacances. Molt bon any 2010!

SM: Gràcies! Ja he dit que el que em va agradar més és El Don apacible i també la trilogia de Claus i Lucas, Ébano, Les germanes Grimes, La campana de vidre, La societat literària, L'estranya desaparició..., La casa de la mesquita, La zona i molts altres. El teu també em va agradar, el vaig trobar original i el vaig llegir molt ràpid perquè em va enganxar des del començament.
Felicitats pel proper llibre que publicaràs i Bon any 2010!

Assumpta: Gràcies i una altra abraçada!!

Rita: Segur que coincidim. De fet sempre llegeixo els teus apunts sobre llibres amb molt d'interès perquè m'agraden molt les teues recomanacions.Bon any!

Mireia: Gràcies! És difícil coincidir en molts més perquè hi ha una oferta immensa a la que difícilment podem arribar. Bon any!

Fanal: Moltes gràcies. Els teus comentaris sempre són molt encoratjadors. Una abraçada i Bon any 2010!

Mireia: Gràcies per la visita i encara que no coincidim en molts títols, cosa molt difícil, coincidim en la passió per la lectura. Bon any 2010!

Una abraçada molt forta i Bon any 2010!

L'Espolsada llibres ha dit...

Bona feina Kweilan, un plaer compartir les lectures amb tu! Estem a punt d'estrenar un nou any per poder començar una altra llista :)

sànset i utnoa ha dit...

És increible la quantitat de llibres que devores!

I felicitats per les 100 entrades!

Utnoa

Marta ha dit...

Moltes felicitats pel post número 100. Desitgem que aquest número vagi augmentant. Em considero també llegidora, però veig que em superes en escreix. Una abraçada

Bargalloneta ha dit...

Jo faig la llista de pel.lícules... potser algun dia també les publiqui... és una bona idea, a més tu m'has fet creixer un munt la meva pròpia llista amb títols molt interessants, gràcies!!!!
i molt bona entrada d'any!!!!
una abraçada

Ferma ha dit...

Felicitats per el post nº 100!
Com ja t'he dit alguna altre vegada, no se com t'ho fas per llegir tant, t' envejo!.
Jo si deixo algun llibre a mitges em sento malament amb mi mateixa, però crec que tens raò i si hi ha una lectura que no atreu el suficient i han tantes al darrera fent cua...
Et desitjo una bona entrada d'any!

Joana ha dit...

Fantàstica llista!
Admiracióoooo!!!!
M'apunto els que no he llegit!
Bon Any Kweilan!

Joana ha dit...

Uixxx.... Felicitats pels 100!
bona nit wapa!

kweilan ha dit...

L'Espolsada: Gràcies! I molt bon any 2010 també per tu!

Utnoa: Moltes gràcies. Records al Sanset i Bon any 2010!

Marta: Moltes gàcies i que tingueu també vosaltres un immillorable Any Nou.

Bargalloneta: Moltes gràcies. La teua llista de pelis deu ser imprssionant. Molt bon any 2010 també per tu!!.

Ferma: Gràcies per la teua felicitació. Molt bon any 2010!!

Joana: Gràcies!!! I molt bon any 2010!!

I una abraçada a tots i a totes!!!

SU ha dit...

kweilan,

ets una crack i ho saps!!!

felicitats pels 100 apunts!

i per a l'any 2010, molts més llibres per llegir, comentar i compartir, ok?

mooooooooooolts petons,

SU

kweilan ha dit...

Gràcies, SU, bon any 2010 i una abraçada!!

rits ha dit...

Una llista impressionant Kweilan! com era d'esperar.
Desitjo que hagis gaudit moltíssim de la seva lectura!

Coincidim amb La Societat literària i el Pastis de pela....

El peletero ha dit...

Enhorabona per la teva entrada 100. Una de les coses més “significatives” són les llistes, encara que siguin les del super. Fins i tot les vides tenen un índex.


Que tinguis un bon cap d’any.

kweilan ha dit...

rits: Gràcies! Molt bon any 2010 i que t'acabis de recuperar! Una abraçada, guapa!

el peletero: Per anar al súper no en faig de llistes, però aquesta dels llibres és la segona que faig...sempre m'havia fet mandra. Lo de l'índex està bé sempre i quan intercalem les digressions que vulguem, sinò potser és una mica avorrit. Molt bon any 2010 i una abraçada!

digue'm ariadna ha dit...

... Coincidim en 10, aviat començaré el que farà 11, i en prenc nota d'uns quants... potser m'animo a fer el meu repàs per tancar el 2009 =:)... Bona entrada d'any i moltes lectures i molts llibres per compartir!...

Núr ha dit...

...mare meva! M'has deixat muda! :S

kweilan ha dit...

Anima't Ariadna! Segur que serà interessant i que ens servirà per llegir-ne alguns. Bon any 2010! (Alguns coincidim perquè els has recomanat tu com el de La niña del faro)

Núr: Gràcies pel comentari I Bon any 2010!

digue'm ariadna ha dit...

... Hehehe, La niña del faro el vaig llegir al 2008... =;)

Ma-Poc ha dit...

Hem coincidit en algun... No està malament la teva llista! 54, un per setmana! :)

El veí de dalt ha dit...

Collons! Això sí que és llegir! Coincidim n dos tan sols. O sigui que imagina't el que em queda per igualar-te!

Jordicine ha dit...

Has llegit moltíssim!!! Et felicito. Dels que has posat a la llista coincidem en deu, que no està gens malament. Un petó i fins aviat.

kweilan ha dit...

Ma-Poc: Llegeixo més per vacances i menys quan treballo però el promig és aquest. Bon any 2010!

veí: Sempre llegeixo les teues ressenyes literàries amb interès pq m'agraden molt. Bones lectures per l'any que ve! Bon Any!

jordicine: En algunes coincidim perquè van ser recomanacions teues i destacaria el descobriment de l'Agota Kristof. També sempre llegeixo les teues ressenyes literàries amb molt interès.Bon any!

Una abraçada i gràcies pels vostres comentaris!

el llibreter ha dit...

Quina enveja! Res, que aquest 2010 recuperaré el costum d'anotar tots els llibres llegits a l'agenda de la Pléiade, encara que vingui amb dibuixos del Barceló.

Bon any!

Salutaciosn cordials.

bajoqueta ha dit...

Per als que llegim tant és impossible recordar-los tots, així que millor anar apuntant-los.

Moltes felicitats per l'entrada número 100 i per tots estos llibres llegits que t'han fet passar bons ratets :)

viu i llegeix ha dit...

feia dies que no em passava per aqui i m'havia perdut aquesta magnífica llista i el centenari de posts. Felicitats per les dues coses.

Bones lectures per el 2010

kweilan ha dit...

el llibreter: Tu també fas enveja rodejat de llibres. Bon Any!

Gràcies, Bajoqueta!!

viu i llegeix: Gràcies també a tu i igualment!