29/4/14

Rèquiem per a contrabaix (2014)



Mercè Saurina és una autora gironina que l'any passat amb la novel·la Rèquiem per a contrabaix va guanyar el 25è Premi de novel·la breu Ciutat de Mollerussa 2013.
Em van demanar si volia fer la presentació. Era com comentar un llibre com faig al bloc però amb l'autora, una persona encantadora, al davant. Com ja us podeu imaginar una sensació ben diferent.
Vaig trobar aquesta història una petita joia. És una narració de poc més de cent pàgines que ens explica una història dura i intensa. I que ens commou plenament.
La protagonista, la Lys, és una contrabaixista a la que coneixem en diferents moments de la seua vida. A través de les pàgines de la novel·la, assistim a les seues expectatives de futur tant professionals com personals, a les seues il·lusions i a les seues esperances de joventut.
La Lys lluita per tirar el seu projecte de vida endavant. Una  vida que se li va complicant de forma excessiva. Com a lectors i lectores ens adonem dels seus errors i com de vegades s’enganya ella mateixa davant d’una realitat que no vol admetre. Llegim com  la noia virtuosa del contrabaix , enamorada de la música i del seu mar de l’Escala, esdevé una dona adulta rodejada d’una sèrie de circumstàncies molt, molt enrevessades que ara no desvetllaré. Circumstàncies que la duen a un carreró sense sortida. O al menys és el que pensa ella.
La lys ha de prendre decisions. I què fer davant situacions límit? Com actuar? No tothom es comportaria com ella. Les persones som diferents. I segons els nostres raonaments podem actuar d’una forma o altra. Potser no actuaríem com la protagonista, però la Mercè, l’autora, sap portar-nos molt bé allà on vol que anem. Ens fa sentir la tensió, la ràbia, la desesperació i també la impotència de la protagonista. I el patiment. I patim amb ella. D’això no hi ha dubte.
I així arribem a un desenllaç sorprenent, un final que capgira la història i que ens deixa reflexionant... Faríem com ella?

27/4/14

Booktrailer La sergent Anna Grimm

Aquí us deixo el booktrailer de la meua novel·la que em va fer una companya de l'institut de forma totalment desinteressada i que li agraeixo profundament.
 

 
 
Espero que us faci entrar ganes de llegir la novel·la i ja us donaré notícies de la presentació a Barcelona.
 
 

 

26/4/14

Els meus llibres de Sant Jordi





Realment va ser un Sant Jordi diferent. Vaig signar bastants exemplars,  i parlar amb els lectors i lectores del meu llibre és molt emocionant. No vaig poder badar com altres anys però sí que, com cada Diada, em van regalar i em vaig autoregalar que no va mai malament. Us poso la llista a veure què us sembla:

Em van regalar:

- Matar el meu pare.- Carina Bergfeldt

Em vaig autoregalar:

- Atardecer en Sussex y otros escritos.- Virginia Woolf
- Los niños se aburren los domingos.- Jean Stafford
- Quan jo tenia cinc anys em vaig matar.- Howard Buten
- Dies de frontera.- Vicenç Pagès i Jordà.

Vaig regalar:

- Desig de xocolata.- Care Santos
- Els ambaixadors.- Albert Villaró
- Els Clark.- Josep Ma. Quintana

I a tots i a totes que vau regalar La sergent Anna Grimm, moltes gràcies!!!

I vosaltres? Hem coincidit en algun? Què em recomaneu?

Bones lectures!!!

22/4/14

Bona Diada de Sant Jordi!!!

 
 
 

Aquí us deixo una selecció de llibres de Lleida!!
Feliç dia de Sant Jordi!
 
 
 
 

21/4/14

Un Sant Jordi diferent

 
No puc estar-me de publicar la il·lusió que em fa aquest Sant Jordi. Un dia que sempre m'ha encantat. Veure tots els llibres a les parades és una sensació fantàstica que tots i totes compartim. Sempre és un dia alegre, contents de regalar llibres i roses any rere any.
Però enguany és diferent perquè estaré a l'altre cantó. Signaré llibres i podré parlar amb les persones que compraran el meu llibre i el que és més emocionant de tot, persones que el llegiran. Perquè això és el que més m'agrada. Compartir amb altres lectors i lectores allò que he escrit.
Així que espero aquest Sant Jordi com un dia especial. Si passegeu per Lleida, veniu a veure’m. De 12 a 1 a l’Abacus, a la 1,30 al Punt de Llibre i de 5 a 6 a la Caselles.

 
 

6/4/14

El plagi (2014)


 
Potser creureu que amb aquest títol ja sabeu més o menys de què va la novel·la. Jo també m’ho pensava. Que algú copia alguna cosa. Però no. La novel·la de la Sílvia Romero (Barcelona, 1962), premi “El lector de l’Odissea” de l’any passat, va més enllà de la temàtica que el seu títol indica. La Sílvia ens parla també de com les persones repetim o “plagiem” fins a la sacietat les mateixes conductes, els mateixos models per destacar, per triomfar, per ser famosos.
No seríem éssers humans sense el desig, sense l’ambició i així potser és lícit voler ser el millor, voler destacar en la feina o en qualsevol activitat. Ens hi esmercem... però, si a pesar de tot, som una mitjania o les circumstàncies ens són adverses. Com hem d’actuar?
Què estaríem disposats a fer per ser portada dels diaris? Per pertànyer a la memòria de la cultura del nostre país? Per ser considerats com el número u?
La Sílvia ens mostra uns personatges que tenen molt clar quina és la resposta a aquestes preguntes. Personatges, moguts per  la fam de l’èxit, l’egoisme o la gelosia que no tenen massa escrúpols. No és una societat agradable la que ens descriu però no la tenim lluny. Una visió crítica i àcida que la Sílvia situa en dos moments històrics: Passat i present que s’alternen al llarg de la narració fent de la lectura d’aquesta història unes hores entretingudes i a la vegada plenes de reflexió.
Us la recomano!!!
 
 

2/4/14

La presentació



Ahir vaig fer la presentació de La sergent Anna Grimm a la Biblioteca de Lleida. L’escriptor Josep Borrell em va acompanyar en aquesta tessitura. No cal dir que va ser una estona emocionant i molt agradable. Sentir parlar del teu propi llibre i poder explicar també l’experiència d’escriure a un auditori que et coneix i que t’aprecia és molt il·lusionant. Us deixo unes fotos. L’editorial m’ha proposat fer una presentació a Barcelona una vegada passat Sant Jordi. Ja us aniré informant.
 
 


Des d'ahir ja està a les llibreries!!!